Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Oslo, Norja

Home / Norja / Oslo, Norja

 

Norjan pääkaupunki Oslo on oiva kaupunkilomakohde, joka tarjoaa kulttuuria, shoppailumahdollisuuksia ja upeita maisemia. Oslo on erinomainen viikonloppukohde kaikenikäisille matkailijoille. Kaupungissa on paljon museoita, gallerioita, historiallisia rakennuksia sekä runsas teatteri- ja oopperatarjonta. Holmenkollenin kaupunginosassa voi harrastaa talviurheilulajeja. Ostosmahdollisuudetkin ovat loistavat, mutta kannattaa muistaa, että hintataso on hyvin kallis. Ilmasto on aika lailla sama kuin Suomessa. Kesä on suosituinta turistiaikaa. Talvi on hyvä matkustusaika niille, jotka haluavat hiihtää Oslon ympäristössä tai seurata paikan päällä talviurheilukilpailuja.

Nähtävyydet

Karl Johans gate on Oslon pääkatu, jonka varrella löytyvät monet merkittävimmät nähtävyydet.

Eidsvolls plass on kaupungin vilkkain aukio, mutta kuitenkin melko rauhallinen ja puistomainen paikka, jonne on mukava istahtaa hetkeksi.

Kuninkaanpalatsi on 1800-luvulla valmistunut rakennus, jonka hienoihin tiloihin voi tutustua oppaan johtamalla kierroksella.

Akershus-linnake on mielenkiintoinen historiallinen kohde, joka sijaitsee kukkulalla Oslonvuonon yllä. 1200-luvulta peräisin oleva rakennus toimi aikoinaan vankilana ja asevoimien hallintokeskuksena.

Oslon Oopperatalo on erityisen näyttävä rakennus ja yksi Oslon maamerkeistä.

Vigelandsparken-veistospuisto on kaupungin suurin puisto ja suosittu nähtävyys, joka on täynnä Gustav Vigelandin omaperäisiä veistoksia.

Oslon kansallismuseoryhmään kuuluu neljä eri museota. Suosituin niistä on Nasjonalgalleriet, joka esittelee lähinnä norjalaisten taiteilijoiden töitä.

Munch-museo esittelee Norjan kuuluisimman taiteilijan, Edvard Munchin kokoelmia.

Kvadraturen on Oslon ns. vanhakaupunki, jossa on kaupungin vanhimpia taloja ja kortteleita.

Holmenkollen -kaupunginosa on kuuluisa kansainvälisistä talviurheilutapahtumistaan ja mäkihyppytornistaan. Sinne pääsee keskustasta metrolla.

Bygdøyn museosaarella sijaitsee Kon-Tiki-museo, jossa pääsee tutkimaan Thor Heyerdahlin tutkimusmatkallaan käyttämää Kon-Tiki-alusta sekä viikinkilaivamuseo, jossa on nähtävissä viikinkialuksia sekä -esineistöä.

Ostokset

Norjaan lähtiessä on syytä muistaa, että kaikki on vielä kalliimpaa kuin Suomessa. Mikäli hinnoista ei niin piittaa, on Oslo oikein hyvä ostoskaupunki. Runsaasti kauppoja löytyy Karl Johans gatelta ja etenkin sen sivukadulta, Akersgatalta. Päärautatieaseman lähistöltä löytyy hyviä ostoskeskuksia, kuten Byporten ja Oslo City. Oslonvuonon rannalta löytyy kaupungin suurin ostoskeskus, House of Oslo. Luksusshoppailijan kannattaa suunnata Majorstuenin kaupunginosaan. Grønland-kaupunginosasta löytyy kaikenlaisia eksoottisia kauppoja ja ravintoloita.

Ravintolat ja yöelämä

Kaupungissa on perinteistä norjalaista ruokaa tarjoilevia ravintoloita, mutta myös paljon muiden maiden keittiöitä. Paras ravintolatarjonta löytyy keskustasta Karl Johans gaten- ja Stortingsgatan-kadulta. Niiltä saa eniten norjalaista perinneruokaa, kuten kalaa, mereneläviä, nautaa ja poroa. Hintataso ravintoloissa on hitusen kalliimpi kuin Suomessa. Edullisempaa on ydinkeskustan ulkopuolisissa itämaisissa ravintoloissa.

Yöelämä Oslossa on vilkasta. Keskustasta löytyy paljon baareja ja yökerhoja, mutta jos kaipaa jotain erilaista, kannattaa suunnata Grünerløkkaan tai Grønlandiin. Juomat ovat kalliita, mutta hinnat ovat hitusen alhaisempia ydinkeskustan ulkopuolella.

Liikkuminen

Osloon tutustuu helposti kävellen, sillä keskusta on pieni ja monet nähtävyydet lähellä toisiaan. Tarvittaessa keskustassa voi kulkea metrolla, busseilla ja raitiovaunuilla.

Oslon lentokenttä sijaitsee 50 km päässä keskustasta. Nopeimmin lentokentältä pääsee huippunopealla Airport Express -junalla. Helsingistä pääsee Osloon suorilla lennoilla (Finnair, Blue1, Norwegian). Toinen vaihtoehto matkustaa kohteeseen on lähteä laivalla Helsingistä Tukholmaan ja sieltä omalla autolla, bussilla tai junalla Osloon.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli