Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Bergen, Norja

Home / Norja / Bergen, Norja

 

Bergen on Norjan toiseksi suurin kaupunki ja maan taloudellinen ja kulttuurinen keskus. Kaupunki sijaitsee vuonojen ja kukkuloiden keskellä. Luonnonläheisyyden ansiosta Bergenissä voi helposti yhdistää kaupunki- ja luontoloman. Kaupungista pääsee myös merelle bongailemaan valaita. Bergenin sydän on sen ihastuttava vanha hansakaupunki, jonka iloisen väriset puutalot piristävät sateisintakin päivää. Bergenissä tosiaan sataa melko paljon. Sadetta tulee tavallisesti kahtena päivänä kolmesta.

Nähtävyydet

  • Fløyfjellet –vuori on Bergenin paras näköalapaikka, jonne pääsee vaijerijunarataa pitkin keskustasta. Fløibanen funikulaari on ollut käytössä vuodesta 1918 asti.
  • Satama-alue Bryggen on kaupungin idyllisin paikka. Vanha hansakaupunki koostuu värikkäistä puutaloista ja kalatoreista. Alueelta löytyy baareja ja ravintoloita, museoita ja pieniä myymälöitä. Bryggen on myös Unescon suojeluperintökohde.
  • Torgallmenningen on Bergenin pääkävelykatu, jonka varrella on useita tavarataloja, liikkeitä ja ravintoloita.
  • Mariakirken –kirkko on ainoa kirkko, joka on säilynyt näihin päiviin asti kaupungin perustamispäivistä (1100-luvusta) asti.
  • Akvariet eli Bergenin akvaario on yksi suosituimpia kohteita. Akvaarioita ja kalalajeja on valtavasti. Nähtävillä on myös pingviinejä sekä koulutettujen hylkeiden show-näytöksiä.
  • Merenkulkumuseo eli Bergens Sjøfartsmuseum esittelee merenkulun historiaa viikinkiajoista nykypäiviin asti.
  • Lille Lungegårdsvann on keskellä kaupunkia sijaitseva järvi ja suosittu ajanviettopaikka. Järven etelärannalla löytyvät kaikki Bergenin taidemuseot.
  • Norjan kansallissäveltäjä Edvard Griegin Troldhaugen-huvila toimii nykyään museona.

Ravintolat Bergenissä

Sataman kalatorilta löytää kaupungin parhaita merenherkkuja, kuten rapuja, turskaa ja lohta. Tästä ei kala-ateria enää tuoreemmaksi muutu. Parhaat kalaravintolat löytyvät tietenkin Bryggenistä.

Ostokset Bergenissä

Satamasta löytää paljon matkamuistomyymälöitä. Keskustan Torgallmenningen –kävelykadulla on useita tavarataloja ja liikkeitä. Jos haluaa shoppailla enemmän, kannattaa suunntata Lagunens Storsenter –ostoskeskukseen, joka sijaitsee Fana i Bergen -kaupunginosassa. Shoppailua rasittaa ainoastaan se, että Norjan hintataso on jopa Suomea korkeampi.

Matkat ja lennot

Lentoasema sijaitsee 20 km Bergenistä. Suomesta on kaupunkiin hyvät lentoyhteydet. Kaupunkiin voi myös matkustaa esimerkiksi Oslosta junalla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli