Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Nicaraqua

 

Nicaragua on Keski-Amerikan suurin ja harvimpaan asutuin valtio. Köyhä, mutta eksoottinen maa tarjoaa kokeneemmallekin matkailijalle uusia elämyksiä. Maan turismi on erittäin vähäistä, joten aito tunnelma on taattu. Nicaragua tarjoaa monipuolisia luontoelämyksiä, valkeita hiekkarantoja, kulttuurikohteita, viehättäviä pikkukyliä, siirtomaa-aikaisia kaupunkeja sekä Keski-Amerikan suurimpia järviä. Nicaraguassa on lähes 80 kansallispuistoa ja suojelualuetta. Aktiviteeteista pitävät matkailijat voivat kiivetä johonkin maan lukuisista tulivuorista ja lähteä sukeltelemaan maissisaarten koralliriutoille. Nicaraguan luonto on hyvin monimuotoinen ja ilmasto vaihtelee korkeuden mukaan. Pohjois- ja keskiosassa sijaitsevissa vuoristoissa lämpötila on muuta maata viileämpi. Maan länsi-osan alangoilla ilmasto on lämmin. Idässä puolestaan sijaitsee Moskiittorannikon suuri sademetsäalue, jossa vallitsee kuuma, trooppinen ilmasto. Maassa on useita toimivia tulivuoria. Nicaraguassa on kaksi toisistaan erottuvaa vuodenaikaa: kuivakausi ja sadekausi. Sadekausi kestää toukokuusta marraskuuhun ja kuiva kausi joulukuusta huhtikuuhun.

Nähtävyydet

León Viejo – Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva rauniokaupunki, joka hylättiin jo 1600-luvulla purkautuvan tulivuoren takia.

Masaya – Maan taiteellinen ja kulttuurinen keskus. Vuonna 2000 tapahtunut maanjäristys teki kaupungissa mittavia tuhoja ja sen jäljet ovat edelleen nähtävissä. Kylässä voi tutustu aitoon nicaragualaiseen arkeen ja Masaya-tulivuoreen.

Islas del Maíz – Karibianmerellä sijaitseva ”maissisaari” on sukeltajien unelmakohde. Saarta ympäröivät huikeat koralliriutat ja rikas kalalajisto. Kookospalmujen reunustamat valkeat hiekkarannat sopivat rauhalliseen rantalomailuun.

Tulivuoret – Esimerkiksi Volcán Concepción ja Cordillera Los Maribios–vuoriketjun tulivuoret ovat oivia kiipeilypaikkoja.

Matkat ja liikkuminen

Nicaraguassa voi liikkua vanhoilla koulubusseilla ja minipakettiautoilla. Myös muualle Väli-Amerikkaan on bussiyhteyksiä. Jotkut pienet suomalaiset kaukomatkatoimistot järjestävät Väli-Amerikan kiertomatkoja, joissa Nicaragua on yhtenä välietappina.

Managua

Nicaraguan pääkaupunki Managua ei ole tunnelmaltaan ja turvallisuudeltaan mikään paras matkakohde. Managua tuhoutui pahasti 1970-luvulla sattuneessa maanjäristyksessä, eikä kaupunkia ole pahemmin rakennettu uusiksi. Kaupungista löytyy kuitenkin hyvät ostosmahdollisuudet ja vilkasta yöelämää. Hienoa Parque Histórico Nacional Loma de Tiscapa–puistoa kannattaa käydä katsomassa.

Granada

Väli-Amerikan suurimman makeanvedenjärven, Lago de Nicaraguan rannalla sijaitseva Granada on Espanjan vanha siirtomaakaupunki. Tunnelmallisesta pikkukaupungista löytyy baareja, mukulakivikatuja ja värikkäitä taloja. Järven edustalla sijaitsee mielenkiintoisia pikkusaaria, joihin pääsee lautalla. Etenkin kauniille Isla de Ometepe–saarelle kannattaa tehdä retki.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli