Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Nepal

 

Nepal on Himalajan vuoriston kupeessa sijaitseva mystinen maa, joka tunnetaan ennen kaikkea maan korkeimmasta vuoresta, Mount Everestistä. Kohde houkuttelee luontomatkailijoita sekä seikkailijaluontoisia reissaajia. Vuoristojen lisäksi Nepalista löytyy vehreitä sademetsiä ja useita kansallispuistoja. Nepalilaiset ovat köyhä, mutta hyvin ystävällinen kansa. Pieneen Nepaliin mahtuu peräti viisi eri ilmastovyöhykettä. Nepalin pohjoisosien vuoristoissa sää on viileä ja kylmä ympäri vuoden. Etelässä sijaitseva Terain alue puolestaan on ilmastoltaan subtrooppinen eli kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja. Sadekausi kestää kesäkuusta syyskuuhun.

Nähtävyydet Nepalissa

Kansallispuistot – Nepalissa on yhteensä 19 kansallispuistoa ja luonnonsuojelualuetta. Suurin niistä on Shey Phoksundon kansallispuisto ja vanhin Chitwanin kansallispuisto. Sagarmāthān kansallispuistossa puolestaan sijaitsevat korkeimmat huiput.

Himalaja – Mount Everestin lisäksi Nepalissa sijaitsee myös seitsemän muuta huippua, jotka kuuluvat maailman kymmenen korkeimman huipun joukkoon. Vuoristossa järjestetään opastettuja vaelluksia, sekä haastavia että vähän helpompiakin. Annapurna ja Mount Everest ovat suosituimpia vaelluskohteita.

Temppelit – Suurin osa nepalilaisista on hindulaisia ja buddhalaisia. Uskonnolla on maassa tärkeä merkitys. Hienoja temppelialueita löytyy ympäri maata, etenkin pääkaupunki Katmandusta. Myös erilaisia uskonnollisia juhlia järjestetään useita kertoja vuodessa.

Kathmandu

Nepalin pääkaupunki Kathmandu on ollut vuosikymmeniä reppureissaajien suosikkikohde, joka tarjoaa upeita kulttuurikohteita, komeita temppeleitä ja palatseja, herkullista ruokaa ja edullisia ostosmahdollisuuksia. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluva Durbar-aukio, Taleju-temppeli ja Boudha Stupa-temppelialue. Suurin osa matkailusta on keskittynyt Thamel–nimiselle alueelle, josta löytyy paljon hotelleja, nettikahviloita, ravintoloita ja baareja. Alueen nähtävyyksiin kuuluvat Kuninkaan palatsi, Unelmien puutarha ja Swayambhunath–temppeli.

Pokhara

Pokhara on Nepalin toiseksi suurin kaupunki, reppureissaajien ja seikkailijoiden suosima kohde. Kaupunkia ympäröivät lumihuippuiset vuoret, jotka houkuttelevat paikalle vaeltajia. Pokharasta lähtee paljon erilaisia patikointi- ja vaellusreittejä. Pokharan tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vuorten lisäksi Phewa-järvi ja Pyhä Gupteshawarin luola. Kehittyneen turismin ansiosta Pokharasta löytyy myös varsin vilkasta yöelämää.

Matkat ja liikkuminen

Nepaliin ei ole Suomesta suoria lentoja, joten ainakin yhden välilaskun joutuu tekemään. Lentojen hinnat liikkuvat 750 eurosta ylöspäin. Nepalin sisällä matkustaminen on hiukan haasteellista. Kätevimmin maan sisällä liikkuu lentäen ja busseilla. Myös auton vuokraaminen kuljettajan kera on hyvä vaihtoehto, jos haluaa matkustaa itsenäisemmin. Liikkuminen Nepalissa on usein aikaa vievää, sillä kulkuvälineiden kunto ja tiet saattavat olla huonossa kunnossa (etenkin monsuunisateiden aikaan). Sadekaudella matkustamista kannattaakin tämän takia välttää.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli