Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »

Home / Namibia

 

Lounais-Afrikassa sijaitseva Namibia lumoaa maisemillaan. Maasta löytyy luonnonpuistoja, kuivia aavikoita, vuoristoja sekä rannikkoa. Namibiassa on kaksi suurta kuivaa aavikkoa: Namibin ja Kalaharin autiomaat. Namibia on erittäin suosittu safarimatkakohde ja maassa on yhteensä seitsemäntoista kansallispuistoa ja suojelualuetta. Puistoissa voi bongata mm. leijonia, norsuja, sarvikuonoja, kirahveja, virtahepoja, hyeenoja, gepardeja, leopardeja, puhveleita ja gaselleja. Maan ilmasto on suurimmaksi osaksi kuuma ja kuiva. Sateisempi ja kuumempi kausi kestää marraskuulta maaliskuulle. Talviaikana, kesä- heinäkuussa, on kuivaa ja kuumaa, mutta yöt ovat kylmiä.

Nähtävää ja tekemistä

Etoshan kansallispuisto – Tärkeä villieläinten suojelualue sekä Namibian tunnetuin luonnonpuisto. Aluetta hallitsee suuri järvi, joka sadekauden aikana täyttyy vedestä ja muuttuu kuivan kauden aikana kuivaksi, pölyäväksi suola-aavikoksi. Puistossa asustaa yli 100 nisäkäslajia. Puiston alueelta löytyy majoitusvaihtoehtoja luksusmökeistä telttoihin.

Waterbergin kansallispuisto – Historiallisesti merkittävä paikka, jossa Namibian bantukansa hävisi taistelun saksalaisia vastaan 1900-luvun alussa. Waterberg on myös merkittävä suojelualue. Vaikeapääsyiseen Waterbergiin on sijoitettu harvinaisia eläimiä, jotta niiden sukupuuttoon kuoleminen saataisiin estettyä. Puistossa voi bongata mm. harvinaisia sarvikuonoja ja mustahevosantiloopin.

Namib-Naukluftin kansallispuisto – Yksi Afrikan suurimmista kansallispuistoista, joka sijaitsee Namib-aavikolla.

Fish River Canyon – 160 kilometriä pitkä ja jopa 550 metriä syvä rotko. Fish River Canyon on yksi maailman suurimmista kanjoneista ja Namibian suosituimpia nähtävyyksiä. Kanjonissa on 85 kilometrin mittainen vaellusreitti.

Windhoek – Namibian pääkaupunki, jossa saksalaiset siirtomaavaikutteet näkyvät yhä. Windhoek on hyvin viihtyisä ja ilmastoltaan raikas afrikkalaiskaupunki, joka sijaitsee 1 654 metrin korkeudessa. Kaupungin nähtävyyksiä ovat esim. Namibian kansallismuseo, Owela -luonnonhistorianmuseo, Christchurch, Namibian vanhin rakennus Alte Feste ja Tintenpalast -parlamenttirakennus. Keskustasta löytyy paljon kauppoja, markkintoita ja pieniä ostoskeskuksia, joista suurin on Maerua Mall. Myös ravintolatarjonta on laaja ja menuissa yhdistyvät sekä saksalainen että namibialainen keittiö.

Swakopmund – Rannikkokaupunki, joka sopii erityisesti seikkailunnälkäisille matkailijoille. Rannoilla voi harrastaa esim. surffausta, liitovarjoilua ja melomista.

Suosittuja aktiviteetteja ovat myös hiekkasurffaus ja mönkijällä ajelu sekä laskuvarjohyppely aavikon yllä.

Matkat Namibiaan ja liikkuminen

Suomesta ei ole Namibiaan suoria lentoja. Lennot laskeutuvat Hosea Kutakon kansainväliselle lentokentälle, joka sijaitsee 42 kilometrin päässä Windhoekista. Namibiassa voi liikkua busseilla, junalla sekä lentäen. Tiet ovat pääosin hyväkuntoisia, joten oma vuokra-autokin on hyvä vaihtoehto.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli

 
 
 
 
Lentohakukoneet
FlyHi.fi
eTicket.fi
Logitravel.fi
Tripsta.fi
Supersaver.fi
Hotellihakukoneet
Hotels.com
Trivago.fi

Loma-asunnot
Interhome.fi
Lomarengas
Matkatoimistot
Matkapörssi.com
Apollomatkat
OK-Matkat
Alppimatkat.fi
KalevaTravel.fi
Matkapojat.fi
Ikaalisten Matkatoimisto
Lentoyhtiöt
airBaltic.com
AerLingus
Air Berlin
Lufthansa
SAS
Turkish Airlines
Matkavakuutukset
If Matkavakuutus
AIG Direct

Laivamatkat
Eckerö Line
St. Peters Line
Finnlines
Hotelliketjut
Radisson Blu
Glohotels.fi
BestWestern.fi
Hotellimaailma.fi
Iberostar.com
Melia International
Moevenpick-hotels.com
RIU.com