Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Myanmar

 

Myanmar (Burma) on kaukomatkailusta, luonnosta ja kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille erinomainen kohde. Myanmarin rajanaapureita ovat Bangladesh, Intia, Kiina ja Laos, mutta Myanmarin turismi on huomattavasti kehittymättömämpää kuin sen naapuraimaissa. Myanmar on ollut vuosia hyvin sulkeutunut maa, joka on vasta viime vuosina muuttunut turisteille vapaammaksi kohteeksi. Matkalaisten tulee kuitenkin ainoa viisumi joko matkatoimiston kautta tai Myanmarin konsulaateista. Vaikka turismi on paikallisille uutta, otetaan matkailijat yleensä vastaan hyvin ystävällismielisesti.

Myanmarissa vallitsee subtrooppinen monsuuni-ilmasto. Lämpötila pysyttelee rannikolla ympäri vuoden keskimäärin 20–30 tuntumassa. Sadekauden aikana huhti-toukokuussa lämpötilat kohoavat helposti 40 asteeseen. Talvella maassa on vähäsateisempaa. Trooppisia hirmumyrskyjä esiintyy alavilla rannikkoalueilla.

Nähtävyydet

Yangon – Myanmarin suurin kaupunki ja maan entinen pääkaupunki, joka koostuu siirtomaavallan aikaisista rakennuksista, bulevardeista ja puistoista.

Luonnonpuistot – Mainioita luonnonpuistoja löytyy ympäri maata, kuten Nat Ma Taung ja Myaing Hay Wun.

Bagan – Aikoinaan yksi mahtavimmista kuningaskunnista, jonka raunioalueen tuhannet muinaiset temppelit ovat säilyneet tähän päivään asti.

Inle-järvi – Rannoilla sijaitsee paljon nähtävyyksiä, kuten pieniä kyliä, temppeleitä ja luostareita.

Mandalay – Pohjois-Myanmarin talouden ja kulttuurin keskus, josta löytyy paljon tutustumisen arvoisia temppeleitä. Mandalaysta on helppo tehdä retkiä sitä ympäröiviin muinaisiin kuningaskuntiin (Sagaing, Amarapura, Innwa).

Ngapali – Myanmarin oma rantalomakohde. Kohteessa voi harrastaa mm. sukellusta, veneilyä ja kalastusta. Ngapalinranta on n. 3 km pitkä, matala hiekkaranta. Ngapalissa on useita paikallisia ravintoloita, kioskeja sekä muutamia matkamuistomyymälöitä. Hotelleista löytyy myös baareja.

Matkat

Myanmariin ei ole Suomesta tarjolla suoria lentoja, mutta nopeimmin kohteeseen pääsee esim. Bangkokin ja Singaporen kautta. Lentojen hinnat liikkuvat 1000-2000 eurossa. Myanmarin kaupunkien välillä kannattaa liikkua lentäen, sillä maan tieverkosto ja julkinen liikenne ovat melko kehittymättömiä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli