Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Mosambik

 

Mosambik on Afrikan vähemmän tunnettu matkailukohde, joka tarjoaa upeita palmurantoja, idyllisiä saaristoja, luonnonnähtävyyksiä ja runsaasti aktiviteetteja. Turisteja on melko vähän, joten kohde on mukavan rauhallinen. Maalla on satoja kilometrejä rantaviivaa Intian valtamerelle, joten hiekkarantoja riittää silmänkantamattomiin. Ranta-aktiviteettejakin on riittämiin ja esimerkiksi paikalliset sukelluskoulut ovat erittäin edullisia. Rankoista itsenäisyystaisteluista ja sisällissodasta toipuva Mosambik on edelleen maailman köyhimpiä maita, mutta talouskasvu on ollut viime vuosikymmeninä nousussa. Vaikeuksista huolimatta mosambikilaiset ovat avoimia, huumorintajuisia ja ystävällisiä. Matka Mosambikiin on erilainen ja antoisa kokemus kokeneemmallekin matkaajalle.

Mosambikin ilmasto on trooppinen. Kuiva kausi kestää toukokuusta lokakuuhun ja sadekausi marraskuusta huhtikuuhun. Lämpimin kuukausi on tammikuu, viilein heinäkuu. Vuoden keskilämpötila on 25 astetta.

Mosambikin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee pääkaupunki Maputossa. Kohteeseen ei ole Suomesta suoria lentoja, joten ainakin yhden välilaskun joutuu matkan aikana tekemään. Lennot saapuvat kohteeseen Euroopasta joko suoraan Maputoon tai Johannesburgin kautta.

Mosambikin kaupunkien välillä kannattaa kulkea busseilla ja chapa-kimppatakseilla. Kulkuneuvot eivät tosin ole parasta laatua ja ne ovat afrikkalaiseen tyyliin aina täyteen ahdettuja. Pidempiä välimatkoja voi liikkua myös lentäen, mutta se on melko kallis matkustusmuoto.

Maputo

Maputo on Mosambikin pääkaupunki, joka on kiehtova sekoitus moderneja pilvenpiirtäjiä ja portugalilaista siirtomaa-arkkitehtuuria. Kaupungista löytyy maan suurin satama, viehättäviä ravintoloita, baareja markkinoita sekä nähtävyyksiä. Maputon tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Museum of the Revolution eli vallankumouksen museo, palatsimainen rautatieasema Central Railway Station, Parcan vanha linnoitus, kasvitieteellinen puutarha ja The Iron House. Aivan kaupungin ulkopuolelta löytyy upeita luontokohteita, kuten Maccanetan ranta ja norsujen suojelualue. Kolmen kilometrin päässä Maputosta sijaitsee kansainvälinen lentokenttä Maputo International Airport.

Tofo Bay

Tofo Bay on matkailijoiden suosima rantalomakohde. Tofo Bayn ranta-alue muodostuu suuresta Tofo Beach-rannasta ja pienemmästä Tofinho Beachista. Rannoilla voi harrastaa esim. snorklausta, sukellusta ja surffausta. Tofon pieni rantakaupunki tarjoaa paljon erihintaisia majoitusvaihtoehtoja hotelleista idyllisiin rantamökkeihin.

Bazaruto Archipelago

Bazaruto Archipelago on lähellä mannerta sijaitseva saariryhmä, joka muodostuu Bazaruton, Benguerran, Magaruquen, Banquen ja Santa Carolinan saarista. Kaunis ja idyllinen saaristo tarjoaa luontoelämyksiä, hiekkarantoja, surffausaaltoja ja koralliriuttoja. Saaret muodostavat suojellun kansallispuistoalueen, jossa tavataan mm. 150 eri lintulajia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli