Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Budvan riviera, Montenegro

Home / Montenegro / Budvan riviera, Montenegro

 

Budvan rivieraksi kutsuttu rannikkoalue on Montenegron oma rantalomaparatiisi. Valittavana on erilaisia rantoja ja lomakohteita, joilla on jokaisella oma luonteensa. Budvassa on peräti 30 erilaista ranta-aluetta, joissa on omat harrastusmahdollisuutensa ja palvelunsa. Rantojen lisäksi Budvan parasta antia on korkeiden muurien ja linnoitusten hallitsema vanhakaupunki. Keskikesällä Budva on suosittu juhlimispaikka. Kesällä kaupungissa järjestetään erilaisia festivaaleja ja tapahtumia, joten elämä voi olla rannoilla melko riehakasta. Mikään erikoinen shoppailupaikka Buvda ei ole ja hintataso on Montenegron korkeimpia. Budvassa vallitsee välimerellinen ilmasto leutoine talvineen ja lämpimine kesineen. Lämpötila on kesällä tavallisesti 20-25 astetta.

Matkat Budvan rivieralle

Tivatin lentokenttä sijaitsee 20 km päässä Budvasta, ja sinne on lentoja ainakin Belgradista ja Zürichistä. Podgorican lentokenttä löytyy 65 km päässä Bodvasta. Suomesta on hyvin lentoja myös Kroatian Dubrovnikiin, josta lähtee bussikyytejä Budvaan. Pakettimatkoja kohteeseen järjestää Apollomatkat. Lento saapuu Dubrovnikin lentokentälle ja matka jatkuu bussilla määränpäähän.

Lomakohteet

Budva

Budvan upeassa vanhassakaupungissa on tunnelmallisia ravintoloita, kahviloita, kauppoja ja taidegallerioita. Kaupungissa on useita baareja ja diskoja. Kesäkuukausina yöelämä on vilkasta. Alueella on useita rantoja, joista suosituin on Slovenskan ranta. Harrastusmahdollisuuksia löytyy vesiurheilusta benji-hyppelyyn.

Becici

Becici on pieni lomakaupunki, jonka rantaa pidetään yhdestä Euroopan kauneimmista. Monet rannoista ovat hotellien omistamia, joten majoitus kannattaa hankkia rannalta. Rannoilla on erinomaiset vesiurheilumahdollisuudet. Becicin yöelämä on melko rauhallista.

Petrovac

Petrovac on pieni ja rauhallinen kalastajakylä, jossa on jäljellä entisaikojen tunnelmaa. Kohde on Budvaa ja Beciciä hiljaisempi ja rauhallisempi. Kylässä on pieni ranta, satama sekä rantakatu, jolta löytyy pieniä kauppoja ja ravintoloita.

Przno

Przno on pieni ja idyllinen lomakohde, joka viehättää intiimillä ja aidolla tunnelmallaan. Kylässä on 350m pituinen ranta. Iltaa voi viettää Prznon monissa ihastuttavissa pikkuravintoloissa, kahviloissa sekä baareissa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli