Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »

Home / Mongolia

 

Mongolia on Itä-Aasiassa sijaitseva sisämaavaltio sekä maailman harvimmin asuttu maa, jossa matkailija pääsee nauttimaan alkuperäisten paimentolaisheimojen kulttuurista sekä koskemattomasta ja avarasta luonnosta. Liki kolmannes maan kansasta elää yhä hevosilla liikkuvina paimentolaisina. Mongolian luonto on pääosin tasaista ylänköä ja lännessä kohoavat Altaivuoret. Eteläisimmässä osassa on kuuluisa Gobin aavikko. Matkatoimistot järjestävät maan eri osiin opastettuja retkiä.

Mongolian ilmasto on mannermainen eli kesät ovat kuumia ja talvet hyvin kylmiä. Vuodenaikojen lämpötilavaihtelut ovat suuria: talven keskilämpötila on -20 astetta ja kesän +20 astetta. Parasta aikaa matkustaa kohteeseen on kesällä touko-lokakuussa, sillä talvella olosuhteet ovat hyvin ankarat.

Lentäminen on helpoin tapa matkustaa Mongoliaan, mutta toinen vaihtoehto on Trans Siperian -juna, joka kulkee läpi Mongolian, Venäjän ja Kiinan. Mongolian julkinen liikenne on lähes olematonta ja tiet huonokuntoisia, joten lentäminen on paras liikkumistapa myös maan sisällä.

Mongolian nähtävyydet

Uvs Nuur – UNESCOn suojelukoheisiin kuuluva, Mongolian suurin järvi, jonka ympäristössä elää mm. uhanalaisia lumileopardeja.
Kansallispuistot – Mongoliassa on monia kansallispuistoja, jotka tarjoavat luontoelämyksiä sekä erilaisia aktiviteetteja. Tereljin kansallispuisto on yksi Mongolian kauneimmista. Metsien ja kirkkaiden jokien keskellä voit harrastaa esim. maastopyöräilyä, koskenlaskua, ratsastusta, vaeltamista ja uimista.
Orkhon-laakso – UNESCOn maailmanperintökohteisiin kuuluva, paimentolaisten vanha asuinalue, josta löytyy mm. muinaisen pääkaupungin Karakorumin rauniot.
Nadaam Festival – Elokuisin pidettävä, Mongolin suurin festivaali, jota on vietetty Tšingis-kaanin ajoilta.
Gobin autiomaa – Yksi maailman suurimmista aavikoista, jota reunustavat lumihuippuiset vuoret. Pohjois-Kiinaan ulottuvassa autiomaassa elää mm. villihevosia ja kameleita. Myös harvinainen lumileopardi on mahdollista bongata.

Ulaanbaatar

Mongolian nykyaikainen pääkaupunki Ulaanbaatar (tai Ulan Bator) tarjoaa paljon mielenkiintoisia nähtävyyksiä, kuten jäänteitä Tsingis-kaanin menneestä dynastiasta. Maailman kylmimmän pääkaupungin tittelin ansainnut Ulaanbaatar on helppo kaupunki, jossa välimatkat ovat lyhyitä, hinnat edullisia ja paikalliset osaavat myös englantia. Suosituimpia nähtävyyksiä ovat Natural History Museum, Grandan Khiid-luostari, Sükhbaatar-aukio, Bogd Khanin talvipalatsi ja luonnontieteellinen museo. Keskusta on täynnä myös ostosmahdollisuuksia sekä erilaisia ravintoloita, baareja ja klubeja. Yöelämä on kaupungissa varsin vilkasta ja juomakulttuuri railakasta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli

 
 
 
 
Lentohakukoneet
FlyHi.fi
eTicket.fi
Logitravel.fi
Tripsta.fi
Supersaver.fi
Hotellihakukoneet
Hotels.com
Trivago.fi

Loma-asunnot
Interhome.fi
Lomarengas
Matkatoimistot
Matkapörssi.com
Apollomatkat
OK-Matkat
Alppimatkat.fi
KalevaTravel.fi
Matkapojat.fi
Ikaalisten Matkatoimisto
Lentoyhtiöt
airBaltic.com
AerLingus
Air Berlin
Lufthansa
SAS
Turkish Airlines
Matkavakuutukset
If Matkavakuutus
AIG Direct

Laivamatkat
Eckerö Line
St. Peters Line
Finnlines
Hotelliketjut
Radisson Blu
Glohotels.fi
BestWestern.fi
Hotellimaailma.fi
Iberostar.com
Melia International
Moevenpick-hotels.com
RIU.com