Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Meksiko / Playa del Carmen, Meksiko

 

Ei enää niin hiljainen kalastajakylä Playa del Carmen on Meksikon suosituimpia lomakohteita. Jukatanin niemimaalla sijaitseva noin 200 000 asukkaan kaupunki on etenkin atkiivilomailijoiden mieleen, mutta kohde tunnetaan myös mahtavista hiekkarannoistaan. Lähellä sijaitsevat sijaitsevat myös Cancunin kohteet sekä Tulumin historiallinen maya-kaupunki.

Tekemistä ja näkemistä

Teemapuistot ovat etenkin perhematkailijoiden suosiossa. Monet Playa del Carmenin teemapuistot ovat nimenomaan lapsiperheille suunnattuja, esimerkiksi Wet’n Wild ja Xa-Manhan. Xplor puolestaan tarjoaa aktiivisemman kokemuksen mönkijöineen ja vaijeriliukuineen.

Mikäli Playa del Carmenista loppuu tekeminen kesken, lähistöllä sijaitsee monia nähtävyyksiä ja kaupunkeja. Tunnetuin näistä on varmasti Tulumin historiallinen maya-kaupunki. Täältä löytyvät niin turistikeskittymät kuin historialliset maya-rauniot. Vanhimmat päiväykset alueelta ovat lähes 1500 vuoden takaa.

Lähellä sijaitsee myös Cancunin kaupunki, jonka rannikolla sijaitsee maailman toisiki suurin koralliriutta. Cozumelin saari Playa del Carmenin edustalla on kokemisen arvoinen paikka. Monet Cancunissa ja Playa del Carmenissa vierailevat haluavat varmasti kokeilla snorklausta. Tätä suositellaan ainoastaan ryhmän kanssa meren ollessa tyyni. Vaikka Playa del Carmenissakin voi snorklata, on Cozumel tähän kuitenkin ihanteellisempi kohde.

Playa del Carmenin kadut on nimetty kuten Manhattanilla, eli numeroituna ruutukaavana. Kaupungin pääkatu 5. katu (5th Street) sijaitsee vain 500 metrin päässä rannasta. Täältä löydät niin hotelleita, ravintoloita kuin erikoisliikkeitäkin. Kaupungin ostokset kannattaakin tehdä nimenomaan 5th Streetillä. Samaa katua pitkin toiseen suuntaan sijaitsevat kaupungin parhaat baarit, joissa ei meno ja meininki lopu kesken. Halvemmat ravintolat, liikkeet, hotellit ja ravintolat sijaitsevat sisämaassa, mutta rantakatu on nimenomaan turisteille antoisin paikka.

Rannat

Valkoiset rannat ja kookospalmut luovat Playa del Carmenin maiseman. Valkoista hiekkarantaa kaupungilla on noin kolme kilometriä, joten jokaiselle auringonpalvojalle pitäisi riittää paikka auringon alla. Ranta kulkee 5. kadun suuntaisesti, joten se on helppo löytää. Iso osa kaupungin palveluistakin sijaitsee tällä rantakadulla.

Playa del Carmenin rannat jakautuvat kahdeksi eri alueeksi, Central Playa ja North Playa -rannoiksi. Central Playa on vanhempi, hotellien läheisyydessä sijaitseva ranta kun taas North Playa tunnetaan bilerantana klubien ja baarien läheisyyden ansiosta. Kummatkin rannat ovat hyviä, mutta soveltuvat erilaisille matkailijoille.

Matkat ja majoitus

Suomesta matkoja Playa del Carmeniin järjestää Finnmatkat. Omatoimimatkakin on vaihtoehto, mutta hotelliin tutustuminen etukäteen on tärkeää. Parhaimmat ja suosituimmat hotellit sijaitsevat rantakadulla (5th Street). Sisämaastakin löytyy hotelleja, mutta paikkaan tutustuminen tarkasti eteukäteen on tärkeää.

 


LentohakuHotellihakuLento+hotelli