Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Meksiko / Mexico City, Meksiko

 

Mexico city on läntisen maailman vanhin kaupunki sekä yksi maailman suurimmista kaupungeista. Sen ansiosta kohteesta löytyy valtavasti historiallisia nähtävyyksiä, kuten historiallisia atsteekki-temppeleitä, kirkkoja, katedraaleja ja eniten museoita kuin missään muussa maailman kaupungissa. Mexico city sijaitsee aiemman atsteekkien pääkaupungin Tenochtitlánin paikalla. Metropoli on 2 240 metriä merenpinnan yläpuolella vuoristojen keskellä, minkä vuoksi ilma on ohutta ja kaupungissa kärsitään ilmansaasteongelmasta. Ilmanlaatu voi vaatia pientä totuttelua päivän tai parin ajan. Mexico cityssä on lämmin ilmasto ympäri vuoden ja lämpötila pyörii 20-26 asteen paikkeilla.

Nähtävyydet

Zocalo-aukio on Mexico cityn keskuspaikka, jonka laidalla sijaitsee mm. kansallispalatsi, presidentin linna, Templo Mayor-atsteekkipalatsi sekä vinoon vajonnut katedraali, Palacio de Bellas Artes. Zolaco on yksi maailman suurimmista aukioista. Siellä voi myös katsella kaupungin arkielämää ja tehdä edullisia ostoksia markkinoilla.

Polanco on turvallinen ja rauhallinen kaupunginosa, jossa asuu varakkaampaa väkeä. Alueella sijaitseva Bosque de Chapultepec on maailman suurin kaupunkipuisto, josta löytyy viheralueiden lisäksi lampi jossa voi soudella, huvipuisto ja maksuton eläintarha. Chapultepecin puistossa on myös seitsemän museota, joista vaikuttavin on Museo Nacional de Antropología.

Teotihuacán on 50km päässä Mexico citystä sijaitseva muinainen atsteekkikaupunki, josta löytyy maailman toiseksi suurimmat pyramidit.

Ostokset ja ravintolat

Zocalo-aukiolla ja sen lähiympäristössä on markkinakojuja. Kunnon ostoksille kannattaa suunnata Zona Rosan alueen kauppoihin, joissa on tarjolla muotia ja sisustustavaroita edulliseen hintaan. Alueella on mm. Antara Polanco-ostoskeskus. Zona Rosalta löytyy myös baareja ja ravintoloita. Mexico cityn yöelämä on vilkasta ja kaupungissa on valtava tarjonta baareja, klubeja ja yökerhoja.

Matkat ja liikkuminen

Kaupungissa on laaja metroverkosto, mutta se ei vie ihan kaikkialle. Metroverkon laidoilla matkaa pääsee yleensä jatkamaan paikallisjunalla. Mexico Cityssä on vaarallista liikkua takseilla. Laittomia takseja on paljon ja niiden asiakkaita on pahoinpidelty. Jos käytät taksia, tarkista että kuljettajalla on virallinen lupakortti. Taksi kannattaa tilata viralliselta taksitolpalta tai soittamalla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli