Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Meksiko / Cancun, Meksiko

 

Cancun on erittäin suosittu lomakohde Meksikossa. Se on rakennettu viihteelliseksi turistikeskukseksi, joten paikallista meksikolaista tunnelmaa sieltä on turha etsiä. Cancunin rannat ovat tunnettuja kauneudestaan ja niillä voi harrastaa esim. surffausta, sukellusta, snorklausta, veneilyä ja purjehtimista. Muita aktiviteetteja ovat esim. benji-hyppääminen, golf ja delfiinien kanssa uiminen. Kaupungin ytimestä kannattaa lähteä myös tutustumaan historiallisiin maya-raunioihin, joita löytyy Cancunin alueella paljon.

Kaupunki on tunnettu railakkaasta yöelämästään ja baarien, diskojen ja yökerhojen valikoima on suuri. Kohde tunnetaan amerikkalaisopiskelijoiden spring break -bilepaikkana. Ostosmahdollisuuksia on paljon. Esimerkiksi La Isla -ostoskeskuksesta löytyy kaikenlaista viihdettä kaupoista elokuvateatteriin. Cancun sopii niille, jotka haluavat lomallaan pääasiassa vain viihtyä: nauttia rantaelämästä, harrastaa aktiviteetteja, shoppailla ja juhlia läpi yön.

Lämmintä ja kosteaa on vuoden ympäri. Suosituin aika matkustaa Cancuniin on talvella, jolloin hurrikanikausi on ohi. Marras-joulukuu on paras aika matkustaa, jolloin turisteja ei vielä ole niin paljon.

Cancunin alueen lomakohteita:

Tulum

Tulum on pieni kylä kahden tunnin ajomatkan päässä Cancunista ja suosittu reppureissaajien kohde. Tulumin hiekkaranta on monien listauksien mukaan yksi maailman parhaista. Cancuniin verrattuna Tulumin rannat ovat erittäin rauhallisia ja pohjoisosasta löytyy todella hiljaisia ja tyhjiäkin rantoja. Tulum on tunnettu myös mayatemppeleistään. Muurien ympäröimä raunioalue on ehdoton nähtävyys.

Puerto Aventuras

Puerto Aventuras on huvivenesataman ympärille rakennettu lomapaikka. Jonkin verran kauppoja ja ravintoloita löytyy, mutta iltaelämää paikassa ei ole muutamaaa pubia lukuunottamatta. Rannalla voi harrastaa kaikenlaista vesiurheilua ja alueella on myös yhdeksänreikäinen golfkenttä. Mikäli tekee mieli historiallisille maya-raunioille, voi tehdä retken lähellä sijaitsevaan Tulumiin.

Playa Mujeres

Playa Mujeres on 10km päässä Cancunista sijaitseva ranta-alue. Se on kompaktin kokoinen lomakohde, josta löytyy kaikki tarpeellinen rentouttavaan rantalomaan. Rannalla voi harrastaa vesiurheilulajeja. Lähistöllä on The Great Mayan Reef, maailman toiseksi pisin koralliriutta, jonne järjestetään sukellusretkiä. Alueella on myös golfkenttä.

Isla de Holbox

Isla de Holbox on hyvin rauhallinen saari, jonka luonto on tarkasti suojeltua. Isla de Holboxilla asuu paljon eksoottisia lintulajeja, kuten flamingoja ja pelikaaneja. Rannat ovat rauhallisia ja autoja ei liiku saarella juuri lainkaan. Saarella on yksi pieni kaupunki, josta löyty pikkukauppoja ja muutama ravintola.

Akumal

Akumal on suosittu paikka sukeltajien ja snorkaajien keskuudessa. Akumalissa sijaitsee uhanalaisen liemikilpikonnan lisääntymisalue, josta paikka onkin tunnettu. Kilpikonnien sekaan pääsee sukeltelemaan. Kannattaa poiketa Akumalissa ollessa myös Tulumin mayaraunioille, jotka sijaitsevat vain 23 km päässä.

Puerto Morelos

Puerto Morelos on pieni ja rauhallinen kalastajakylä. Alueen ranta on nimeltään Bahia Petempich Beach. Kylässä on kaksi osaa: turistien kansoittama ranta-alue ja paikallisten alue kauempana rannasta. Kylästä löytyy baareja, ravintoloita, toreja ja pikkukauppoja.

Cozumel

Cozumel on Meksikon ainoa Karibianmeren puolella sijaitseva saari, joka on erityisen suosittu sukellus- ja snorklauspaikka. Sukelluskursseja on tarjolla. San Miguel on saaren suurin kaupunki. Kannattaa vierailla saarella ollesaan Chankanaabin kansallispuistossa, josta löytyy esim. delfinaario ja kasvitieteellinen puutarha. Cozumelilla on paljon jäänteitä Maya-kulttuurista. San Gervasion arkeologisella alueella löytyy eniten jäännöksiä temppeleistä. Cozumeliin voi matkustaa lautalla Playa del Carmenista.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli