Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Malta

Home / Malta

 

Maltan tasavalta on Välimerellä sijaitseva pieni saarivaltio, joka tarjoaa matkailijalle upeita rantoja, historiallisia nähtävyyksiä, urheiluaktiviteetteja ja yöelämää. Malta koostuu seitsemästä saaresta, joista suurimmat ja asutetut ovat Malta ja Gozo.

Paras aika matkustaa Maltalle on kesällä. Kuuminta on heinä-syyskuussa, mutta lämmintä riittää lokakuun loppuun asti. Talvet ovat leutoja, suurin osa vesisateista sijoittuu joulukuulle ja kylmin aikaväli on tammi-maaliskuu, jolloin päivälämpötilat ovat alimmillaan n. 9-10 astetta.

Monet Internetissä toimivat uhkapeliyhtiöt pitävät päätoimistoaan Maltalla, mistä syystä Maltalla asuu paljon suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia uhkapeliyhtiöiden työntekijöitä.

Pääkaupunki Valletta

Valletta on noin neliökilometrin kokoinen kaupunki, jonka väkiluku on noin 7000. Se sijaitsee Maltan pääsaarella noin 8 kilometrin päässä Maltan kansainvälisestä lentoasemasta. Vallettassa on kaksi satamaa Marsamxett ja Pääsatama. Kaupungissa liikkuminen on helpointa jalkaisin, sillä liikennettä on rajoitettu ja kaupungin osia on tehty kävelyalueiksi. Matkan aikana kannattaa käydä tutustumassa Vallettan naapurikaupunkeihin, kuten Sliema tai Saint Julians. Ne ovat myös hyviä vaihtoehtoja hotellin sijainnille matkan aikana.

Nähtävyydet

Vallettan kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat mm. Kaupungin muurit ja portti, Pyhän Johanneksen katedraali, Suurmestarin palatsi, Vallettan vanhakaupunki, Hastings- ja Barrakka-puistot, St. Elmon linnoitus ja Manoelin teatteri.

Yöelämä

Bilesaarena tunnetun Maltan vilkkaimman yöelämän löydät Vallettan läheltä Saint Juliansista, jonka Paceville-aluetta pidetään Maltan bilekeskuksena. Baarikadulla sijaitsee useita yökerhoja, baareja, pubeja ja ravintoloita.

Saaret: Gozo ja Comino

Maltan toiseksi suurin saari Gozo on rauhallinen lomakohde, jonka luonto on myös pääsaarta vehreämpää. Gozon pääkaupunki on Victoria ja matka Maltalta Gozolle kestää lautalla noin puolituntia. Gozon nähtävyyksiä ovat mm. Citadelin linnoituskaupunki, Calypso Cave -näköalapaikka ja kallioon muodostunut Sininen ikkuna.

Comino on pieni, kahden neliökilometrin kokoinen saari, joka on luonnonsuojelualuetta. Comino on päiväretkikohde, sillä saarella on vain yksi hotelli. Cominon tunnetuin nähtävyys on St. Maryn torni.

Maltan nähtävyydet

Aikaisemmin mainittujen Vallettan, Gozon ja Cominin tunnetuimpien nähtävyyksien lisäksi Malta on täynnä nähtävää.
Mdina on Maltan entinen pääkaupunki ja keskiaikainen linnoituskaupunki, jonka sisällä ja upealla portilla on kuvattu Game of Thrones-tv-sarjaa.
Rabat on Mdinan muurien vieressä sijaitseva kaupunki, jonka nähtävyyksiä ovat St. Paulin ja St. Agathan katakombit sekä Rabatin kirkko.
Dinglin kalliojyrkänteet sijaitsevat Dinglin kaupungissa lähellä Rabatia. Ne ovat suosittu nähtävyys ja tarjoaa hyvät näköalat.
Blue Grotto -luola eli Sininen luola on yksi maltan suosituimpia nähtävyyksiä, johon tehdään veneretkiä. Paikka on myös suosittu sukelluskohde.
Kolme kaupunkia on nimitys kolmen satamankaupungin Vittoriosan, Senglean ja Cospicuan ryhmittymästä, joissa on paljon nähtävää mm. linnakkeita, kirkkoja, palatseja ja arkkitehtuuria.

Kielimatkat Maltalle

Kesäisin Malta on pohjoismaalaisten suosima kielimatkakohde. Kielimatkoja järjestetään eripuolelle Maltaa, mutta pääasiassa Vallettaan ja sen välittömään läheisyyteen. Kielimatkoja järjestävät mm. EF Kielimatkat ja STS Kielimatkat.

Matkat Maltalle

Malta on hyvä omatoimikohde. Keväällä 2015 Finnair aloittaa suorat lennot Maltalle kaksi kertaa viikossa. Maltalle on kuitenkin hyvät lentoyhteydet Euroopasta. Maltalle voi lentää yhdellä välilaskulla esimerkiksi Tukholman, Kööpenhaminan, Frankfurtin tai Lontoon kautta.

Etsi ja varaa lennot Maltalle »
Etsi ja varaa hotelli Maltalta »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli