Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Mali

 

Länsi-Afrikassa sijaitseva sisämaavaltio Mali on yksi maailman köyhimmistä maista, joka tunnetaan pääasiassa ”maailman äärillä” sijaitsevasta Timbuktusta. Mali on mielenkiintoinen ja omintakeinen matkailumaa, jolla on takanaan pitkä historia. Malissa on neljä Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvaa nähtävyyttä: Timbuktu, Djennén vanhat kaupungit, Askian hauta ja Bandiagaran kallio.

70 prosenttia maan pinta-alasta on aavikon peitossa ja sateita saadaan vuodessa lähes olematon määrä. Malin ilmasto on ympäri vuoden kuuma ja kuiva. Lämpötila vaihtelee 24-34 asteen välillä. Helsingistä lentoja Malin Bamakoon on saatavilla säännöllisesti ja meno-paluulippujen hinnat vaihtelevat 1000-1400 euron välillä. Välilaskullisia lentoja Helsingistä Bamakoon tarjoavat ainakin Turkish Airlines, KLM ja Air France.

Malin nähtävyydet

Festivaalit – Malissa järjestetään paljon erilaisia festareita. Näistä tunnetuin lienee tammikuussa Essakanessa järjestettävät musiikkifestivaalit, jossa esiintyy maailmalla tunnettuja muusikoita.
Bandiagaran kallio – Yli 150 km pitkä, erikoinen kalliomuodostelma, jonka rinteillä on asuntoja ja alttareita. Alueella elää hyvin säilynyt perinteinen kulttuuri, johon voi tutustua esim. Sanghan kylässä.
Askian hauta – Gaon kaupungin lähellä sijaitseva, 1400-luvulla rakennettu historiallinen hautamonumentti. Hautamonumenttiin kuuluu savesta rakennettu pyramidin muotoinen hautakammio, kaksi moskeijaa sekä hautausmaa.
Dogonin laakso – Dogonien, erään Malin etnisen ryhmän asuttama laakso, jossa voi kulkea oppaan kanssa ja vierailla vaatimattomissa savikylissä.

Bamako

Malin pääkaupunki Bamako sijaitsee Niger-joen varrella, maan lounaisosassa. Bamakon nähtävyyksiä ovat mm. Zoo National du Mali-eläintarha, Parc national du Mali-puisto, Bamakon katedraali ja kansallismuseo. Ostoksia voi tehdä keskustan lukuisilla markkinoilla.

Djenné

Djenné on Unescon maailmanperintölistalle kuuluva keskiaikainen kaupunki, joka asutettiin jo kolmannella vuosisadalla ennen ajanlaskumme alkua. Djennén upea savimoskeija on kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Moskeijaan ei pääse sisään, mutta pelkkä ulkokuoren ihailu riittää. Moskeijan vieressä järjestetään maanantaisin markkinat, joihin saapuu väkeä ympäri Malia.

Timbuktu

Timbuktu herättää monille mielikuvan jostakin kaukaisesta ja eksoottisesta. Suorastaan myyttisen aseman saanut kaupunki on kuulunut Unescon maailmaperintöluetteloon vuodesta 1988. Timbuktussa on paljon vanhoja taloja ja moskeijoita sekä markkinoita. Kuuluisin arkkitehtuurinen nähtävyys on Djinguereberin moskeija. Timbuktu on Malin tärkein matkakohde ja kaupungista löytyykin kansainvälinen lentoasema.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli