Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Madagaskar

 

Madagaskarin saari on luonto- ja elämysmatkailijan unemakohde. Ainutlaatuisen saaresta tekee sen uskomattoman monimuotoinen luonto ja eläinlajisto. Suurinta osaa Madagaskarin eläin- ja kasvilajeista ei tavata missään muualla maailmassa. Eristäytyneisyytensä ansiosta saari on onnistunut säilyttämään luonnonläheisyytensä ja turismi on kohteessa vielä lapsenkengissä. Maan luontoa hallitsevat sademetsät, jotka kuhisevat erikoisia eläimiä, kuten makeja, kummituseläimiä, kameleontteja ja jättiläiskilpikonnia. Madagaskarissa ollaan koko ajan lähellä luontoa eikä kohde tarjoa erityisiä luksusoloja. Matkailu on keskittynyt saaren koillis- ja luoteisrannikolla oleville pienille saarille sekä luonnonpuistoihin. Maan kulttuuri on Afrikan läheisyydestä huolimatta hyvin aasialainen. Paikalliset ovat köyhiä, mutta iloisia ja avuliaita turisteja kohtaan. Syrjäisemmillä seuduilla asuvat ihmiset elävät melko alkukantaisesti, mutta suurimmissa kaupungeissa on länsimaistunut meininki tarpeellisine palveluineen. Paras aika matkustaa kohteeseen on huhti-lokakuussa, jolloin vallitsee kuivempi ja viileämpi kausi.

Nähtävyydet

Park National de l’Isalo, Park National d’Andohahela ja Parc National D’Ankarafantsika ovat maan tunnetuimpia luonnonpuistoja, jotka jokaisen luonnonystävän kannattaa koluta. Alueilla on erinomaisia patikointireittejä, luonnonnähtävyyksiä ja ainutlaatuisia valokuvauskohteita. Puistoihin järjestetään eripituisia retkiä.

Ifaty on Madagaskarin paratiisimainen rannikkoalue, jossa voi nauttia rantalomailusta. Heinä-elokuussa rannikolla voi bongailla valaita, kun ne uivat Mosambikin kanaalin läpi.

Anakaon rannikolta löytyvät Madagaskarin parhaat sukelluskohteet.

Nosy Be on Madagaskarin suosituin lomasaari, jossa on hyvät palvelut. Muita lähistöllä sijaitsevia pieniä lomasaaria ovat Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia ja Nosy Mitsio.

Antananarivo on kukkuloille rakennettu maan pääkaupunki, josta löytyy peruspalveluita sekä ravintoloita, yökerhoja ja kauppoja. Kaupungin ainoa varsinainen nähtävyys on entisen kuningattaren, Rovan, palatsin rauniot. Antananarivo sopii paremmin päiväretkikohteeksi, kuin majoituspaikaksi. Kaupunki on hyvin ruuhkainen ja hallitsematon väestönkasvu on aiheuttanut ongelmia veden- ja sähkönjakelussa.

Matkat Madagaskarille

Madagaskarille järjestetään kiertomatkoja. Itsenäisesti saarelle voi saapua lentäen tai laivalla Euroopasta ja Afrikasta. Lennot laskeutuvat Ivaton kansainväliselle lentoasemalle. Maan sisäistä bussiliikennettä on jonkin verran, mutta mielenkiintoisimmat paikat on etsittävä löytöretkeilijämäisellä asenteella.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli