Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Libanon

 

Lähi-idässä sijaitseva Libanon on erittäin pieni maa, joka on leveimmillään vain 88 kilometrin pituinen. Siitä huolimatta Libanon on hyvin mielenkiintoinen matkakohde, jossa voi nauttia Lähi-idän kulttuurista, luonnosta, historiasta sekä kaupunkielämästä. Yksi hienoimpia luontokohteita on UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluva Qadisha Valley-rotko. Tunnetuin historiallinen kohde lienee Baalbekin rauniokaupunki.

Libanonin sisäpoliittinen tilanne on nykyisin melko rauhallinen edelleen vallitsevista ristiriidoista huolimatta. Ulkoministeriön matkustustiedote on syytä lukea ennen lähtöä. Libanonin ilmasto on välimerellinen. Rannikon kesä on kuuma ja sateeton. Beirutin laakson ilmasto on mantereinen. Joulukuun ja huhtikuun välisenä aikana alueella saadaan myös lunta. Libanonissa on paljon laskettelukeskuksia, joista suosituin on Mazaar.

Beirut

Beirut on Libanonin pääkaupunki, joka on saanut lempinimen ”Lähi-idän Pariisi”. Pääasiassa Beirut on hyvin tyypillinen Lähi-idän kaupunki, mutta pariisilainen tunnelma on läsnä esimerkiksi Place de’Etoilen läheisyydessä. Beirutin nähtävyyksiä ovat Khalil Gibran puisto, Kansallismuseo, Marttyyrien aukio, roomalaisen kylpylän rauniot sekä Raouché, Beirutin läntisin piste.

Tripoli

Tripoli on Libanonin toiseksi suurin kaupunki Välimeren rannalla. Tripoli ei ole niin moderni kaupunki kuin Beirut, mutta se on oiva paikka ostosten tekemiseen. Tripoli oli merkittävä kauppakaupunki jo foinikialaisten aikana. Satama-aluetta ja vanhaa kaupunkia kutsutaan nimellä al-Mina. Alueella sijaitsee Tripolin vanhimmat historialliset rakennukset, kuten moskeijat, linna ja leijonatorni.

Byblos

UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluva Byblos on eräs maailman pisimpään asutetuista kaupungeista (jo vuodesta 5000 eaa). Pieni ja viehättävä satamakaupunki tarjoaa historiallisia nähtävyyksiä, kuten 1200-luvulta peräisin olevat linnan rauniot.

Baalbek

Baablek on ikivanha foinikialaiskaupunki. Suureksi ja mahtavaksi rakennettu Baalbek on Libanonin ehdottomampia nähtävyyksiä. Kaupunki tunnetaan upeista temppeliraunioistaan, jotka ovat peräisin Rooman valtakunnan ajoilta. Vaikuttavimmat raunioista ovat hyvin säilyneet Juppiterin ja Bacchuksen temppelit.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli