Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Lesotho

 

Etelä-Afrikan sisällä sijaitseva Lesotho on yksi maailman köyhimpiä maita. Lesothosta matkailija löytää täysin toisen maailman. Maan luonto on kaunis, koskematon ja hiljainen. Vuoristoisesta maasta löytyy runsaasti patikkareittejä, joilla voi nauttia luonnosta ihan omassa rauhassa, muiden turistien ulottumattomissa. Upeiden maisemien Lesothossa koet unohtumattoman Afrikka-elämyksen, jonka harva pääsee kokemaan. Kokeile esimerkiksi poniratsastusta ja vieraile paikallisissa Basotho-kylissä.

Lesothon kesät ovat lämpimiä, mutta eivät tukalan kuumia. Kesällä sateita esiintyy useammin kuin talvella, jolloin voidaan saada pakkasta ja luntakin.

Lesothoon matkustetaan Etelä-Afrikan kautta. Minibussit kulkevat päivittäin Etelä-Afrikan Underbergin ja Lesothon Mekothlongin välillä Etelä-Afrikan Bloomfonteinista puolestaan on tarjolla lentoja Maseruun.

Nähtävää Lesothossa

Sehlabatheben kansallispuisto – Lesothon ainoa kansallispuisto, josta löytyy suuria mm. kivimuodostelmia, pieniä järviä, jokia ja vesiputouksia. Paikka sopii myös erinomaisesti lintujen bongaukseen.
Vuoristoretket – Lesothon vuoristoissa voi osallistua opastetuille patikointiretkille. Vuoristoalueilta löytyy myös perinteisiä Basotho-kyliä. Maan korkein kohta on Thabana Ntlenyana (3 482 metriä). Mielenkiintoisimpia vuoristoalueita ovat Semonkong, Malalea ja Sani Pass.
Poniratsastus – Basotho-ponien selässä matkailija pääsee maan syrjäisimpiin paikkoihin, joissa voi tutustua läheltä paikalliseen elämään.
Dinosaurusten jalanjäljet – Lesotho tunnetaan dinosaurusten jalanjäljistä. Monet dinosaurusten varhaisimmat fossiilit on löydetty Lesothosta. Paikkoja, joista jalanjälkiä löytyy, ovat Morija, Subeng Stream, Tsikoane, Leribe, Moyeni, Matsieng ja Mohale’s Hoek.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli