Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Protaras, Kypros

Home / Kypros / Protaras, Kypros

 

Protaras on perinteinen rantalomakohde Kyproksen itärannikolla, vain 10 kilometrin päässä Ayia Napasta. Protaras on pieni ja rauhallinen kaupunki, joka sopii niin lapsiperheille kuin pariskunnillekin.

Kaupungin lävitse kulkee pääkatu ja Fig Tree Bayn alueella noin 3 kilometriä pitkä rantakatu. Pääkadun ja rantakadun varrella sijaitsee useita ravintoloita, paikallisia tavernoja, baareja, kahviloita, minimarketteja ja myymälöitä. Eniten niitä on kuitenkin Fig Tree Bayn alueella. Rantakatua pitkin on helppo kulkea kävellen kierrellessä myymälöitä ja kahviloita, mutta pidemmälle liikkuessa kannattaa käyttää bussia. Bussit kulkevat Ayia Napasta Protaraksen läpi Paralimniin asti ja sieltä Protaraksen kautta takaisin Ayia Napaan 15 minuutin välein ja yöaikaan 30 minuutin välein. Kertalippu bussiin maksaa noin euron, mutta päivälipun saa 2:lla eurolla.

Fig Tree Bay

Protaraksen suosituin lomakohde on Fig Tree Bayn uimarannan alue. Ranta on yksi Kyproksen parhaimmista. Se on vehreä ja kullankeltainen hiekkaranta, jonka vesi on kirkasta. Rantaa pitkin kulkee puinen kävelypolku, joten hotelleista on helppo liikkua jalkaisin rantabaareihin ja uimarannalle jota koristaa aurinkovarjot ja rantatuolit. Voit kokeilla rannalla vesiurheilulajeja tai lähteä katamaraani- tai sukellusretkelle. Useimmat hotellit sijoittuvat rantakadun ja rannan väliselle alueelle.

Tekemistä ja nähtävää Protaraksessa

Kauppojen kiertämisen ja uimarannalla löhöämisen lisäksi Protaraksesta voi tehdä retkiä esimerkiksi Cape Grecon kallioille, jonka laelta on hienot näkymät. Bussilla voi lähteä vierailulle Paralimniin, joka on valkoiseksi kalkittu kaupunki. Paralimnissa on kuitenkin hiljaista keskipäivällä siestan aikaan. Lapsiperheiden suosiossa olevaan Ocean Aquavariumiin voi lähteä ihastelemaan trooppisia kalalajeja ja pingviinejä.

Protaraksen yöelämä

Protaraksen yöelämä ei ole kovin vilkasta, esimerkiksi rantakadulla on useita baareja ja pubeja, joita on helppo kiertää jalkaisin. Näissä juomapaikoissa on happy hour -aikaan hyviä juomatarjouksia. Mainitsemisen arvoisia paikkoja ovat The Greenery Bar ja Cheers Bar, joissa on hyvä tunnelma urheilutapahtumien kuten jalkapallo-otteluiden aikaan.

Vilkkaampaa yöelämää on suositeltavaa lähteä etsimään esim. bussilla 10 kilometrin päähän Ayia Napaan, joka on Kyproksen bilemetropoli.

Matkat Protakselle

Helpoin tapa matkustaa lomalle Protarakselle on varata pakettimatka ja bussikuljetus Larnacan lentokentältä. Matkoja järjestää mm. Finnmatkat ja Tjäreborg.

Voit myös rakentaa matkapaketin itse ja varata erikseen Lennot Larnacaan ja hotellin Protaraksesta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli