Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kypros / Ayia Napa, Kypros

 

Ayia Napa (Agia Napa) on suosittu lomakohde Kyproksen itärannikolla. Ayia Napan vilkas yöelämä on tehnyt siitä nuorison suosiman kohteen. Yöelämä keskittyy kuitenkin vain keskustan alueelle ja Ayia Napa on muuten rauhallinen lomakohde, joka sopii myös lapsiperheille matalien uimarantojen ansiosta. Pohjoismaalaisten lisäksi Ayia Napa on venäläisten ja brittituristien suosiossa.

Ayia Napan ravintolat

Ayia Napan ravintolatarjonta on laaja ja edustettuna on useiden eri maiden keittiöt. Kansainvälisistä ketjuravintoloista on tarjolla mm. McDonald’s, KFC ja Pizza Hut. Paikalliseen keittiöön pääsee tutustumaan parhaiten tavernoissa, jotka sijoittuvat keskustan ulkopuolelle.

Ayia Napan nähtävyydet

Nähtävyyksiä Ayia Napassa ei juurikaan ole, ellei kaunista rantaa lasketa nähtävyydeksi. Rantaa voi lähteä ihailemaan mereltä vene- tai katamaraaniretkelle. Ayia Napasta kannattaa lähteä katselemaan nähtävyyksiä esimerkiksi turistiretkille, joiden tarjonta on hyvin monipuolinen. Retkelle voi lähteä esimerkiksi saaren keskiosaan Nicosiaan tai Troodosvuorille. Lähikyliä Paralimnia ja Protarasta pääsee tutkimaan edullisesti bussilla.

Ayia Napan uimarannat

Ayia Napassa on yli 10 Blue Flag -sertifikaatin saanutta uimarantaa ja ne ovat Kyproksen puhtaimpia ja hyvin hoidettuja. Useimmat uimarannoista ovat hienohiekkaisia ja matalia, joiden vesi on kirkasta. Voi vuokrata aurinkotuolin ja -varjon n. 5-6e/vrk hintaan. Merenrantaa pitkin kulkee pitkä kävelykatu, jota pitkin voi kulkea uimarannoille, rantabaareihin tai satamaan.

  • Nissi Beach on hienohiekkainen Ayia Napan suosituin uimaranta, jota monet ovat kehuneet Euroopan parhaimmaksi.
  • Sandy Bay
  • Grecian Bay Beach
  • Konnos Bay
  • Makronnissos on rauhallisempi uimaranta Ayia Napan reunalla lähellä Waterworld -vesipuistoa. Hyvä vaihtoehto suosituille uimarannoille.

Liikkuminen Ayia Napassa

Keskustan alueella tärkeimmät palvelut, yöelämän keskus ja uimaranta ovat kävelymatkan etäisyydellä. Ayia Napan lävitse kulkee päiväsaikaan 15 minuutin välein ja yöaikaan 30 minuutin välein vaaleansinisiä busseja, jotka jatkavat matkaansa lähikyliin Protaraksen läpi Paralimniin ja sieltä Protaraksen kautta takaisin Ayia Napaan. Päivälippu bussiin maksaa 2 euroa ja kertalippu yhden euron. Taksilla liikkuminenkaan ei ole kallista ainakaan Suomen hintatasoon verrattuna, mutta hinta kannattaa sopia etukäteen. Voit myös vuokrata auton lomasi ajaksi, mutta huomio vasemmanpuoleinen liikenne.

Ostokset Ayia Napassa

Ayia Napan lävitse kulkevan Nissi Avenuen ja rannalta Napa Plazaan johtavan pääkadun Makarios Avenuen varrella on runsaasti matkamuistomyymälöitä, ruokakauppoja ja muutama vaatekauppa. Merkkiliikkeistä edustettuina ovat ainakin Gant ja Lacoste. Ostoksien välissä voi katujen varrella poiketa kahviloissa, ottaa hieronnan tai jaloille kalapedikyyrin. Ostoksille voi lähteä shoppailuretkelle Larnacaan, missä on runsaampi tarjonta vaatekauppoja ja myymälöitä.

Ayia Napan yöelämä

Ayia Napa on yksi Euroopan bileparatiiseista. Nissi Avenuen ja pääkadun varrelta löydät runsaasti baareja ja pubeja, mutta useimmat näistä sulkeutuvat n. klo 2.

Yöelämän keskus eli ns. baarikatu, jota voi oikeastaan kutsua kortteliksi – löytyy luostarin aukiolta kulkemalla Nissi Avenuelta pari katua ylöspäin. Baarikadulla on kymmeniäyökerhoja, baareja ja diskoja vierekkäin, joten baarista toiseen kulkeminen on helppoa. Useissa paikoissa on erilaisia teemoja, alueelta löydät myös vauhdikkaat vaahto- ja popcorn -bileet. Baarikadulla on juhlijoiden lisäksi baarien omia sisäänheittäjiä, joilta saa hyviä juomatarjouksia. Osa yökerhoista aukeaa vasta klo 2 ja juhliminen jatkuu vilkkaana aamuun asti. Mainitsemisen arvoisia klubeja ovat The Castle Club ja Black&White.

Jos haluat lähteä merelle juhlimaan, voit ostaa satamasta lipun yön yli kestävälle ”party boat” -risteilylle, minkä lipun hintaan sisältyy juomat.

Waterworld -vesipuisto ja Parko Paliatso -huvipuisto

Ayia Napan Waterworld -vesipuistossa vietät hauskan päivän vauhdikkaiden vesiliukumäkien, aaltoaltaan tai kartingin parissa. Voit myös kokeilla aktiviteettiradalla esimerkiksi pystytkö kävelemään pyörivien tai liikkuvien tukkien päällä altaan lävitse. Vesipuisto sopii kaiken ikäisille myös aikuisille, mutta emme suosittele sitä kaikkein pienimmille lapsille.

Kyproksen suurin huvipuisto Parko Paliatso Luna Park sijaitsee Ayia Napan keskustassa Nissi Avenuella. Paikan yli 25:stä laitteesta suosituin laite on The Slingshot, joka sinkoaa 90 metrin korkeuteen vain 2 sekuntissa! Huvipuiston kokonaistarjonta koostuu The Slingshotin lisäksi vuoristoradasta, törmäilyautoista, viikinkilaivasta, useista erilaisista karuselleista ja tietenkin maailmanpyörästä. Huvipuisto on avoinna myös yöaikaan.

Matkat Ayia Napaan

Helpoin tapa matkustaa lomalle Ayia Napaan on varata pakettimatka ja bussikuljetus Larnacan lentokentältä. Matkoja järjestää mm. Finnmatkat ja Tjäreborg.

Voit myös rakentaa matkapaketin itse ja varata erikseen Lennot Larnacaan ja hotellin Ayia Napasta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli