Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Havanna ja Varadero, Kuuba

 

Kuuba on keskellä Karibianmerta sijaitseva saarivaltio, joka lumoaa vanhan ajan tunnelmallaan, ainutlaatuisella kulttuurillaan, musiikillaan ja rennolla meiningillään. Ja tietenkin maailmankuululla sikarillaan ja rommillaan. Aurinkoista ja lämmintä on ympäri vuoden, mutta varsinainen matkailusesonki kestää joulukuusta maaliskuuhun. Silloin Kuubassa vallitsee kuiva kausi ja matkailijoita on paljon. Kuuba sopii hyvin monenlaiseen matkailuun: maasta löytyy upeita hiekkarantoja, aktiviteetteja, kiehtovia kaupunkeja, arkkitehtuuria ja kulttuuria.

On tärkeää tietää, että Kuubassa on oma erikoinen valuuttakäytäntö: käytössä on nimittäin kaksi valuuttaa: paikallisten oma peso (peso nacional) ja turistien peso (peso convertible). Hintataso turistipesoilla on suunnilleen sama kuin Suomessa. Kuuban valuuttaa ei saa viedä ulkomaille, joten rahaa voi vaihtaa vasta Kuubassa.

Kuubassa köyhyys on tuntuvaa, mikä näkyy mm. ruuan ja tavaroiden puutteena. Kannattaa tukea paikallisia käymällä mielummin yksityisissä kuin valtion pyörittämissä ravintoloissa. Kulinaristien maa Kuuba ei tosin ole, sillä ruokakulttuuri on hyvin yksinkertainen (perinteinen ateria on papuja ja riisiä) ja mausteita ei ole tapana käyttää paljoa.

Kätevintä on liikkua busseilla. Turisteja varten on olemassa oma bussiyhtiö nimeltä Viázul. Kaupungista toiseen kannattaa matkustaa lentäen. Kuuban oma lentoyhtiö Cubana de Aviación lentää Havannasta 11 kaupunkiin.

Monet suomalaiset matkatoimistot järjestävät Kuubaan kierto- ja pakettimatkoja. Havanna-Varadero -yhdistelmämatkat ovat suosittuja.

Havanna

Kuuban pääkaupunki Havanna on täysin oma maailmansa. Se on ihastuttavan ainutlaatuinen kaupunki, jossa on aitoa menneen ajan tunnelmaa. Tämä kulttuurin ja nähtävyyksien keskus on täynnä upeaa arkkitehtuuria, vanhoja amerikanrautoja ja vallankumouksellista katutaidetta. Täällä pääset kurkistamaan aitoon paikalliseen kulttuuriin ja sosialistiseen elämäntyyliin. Havannasta löytyy valtion omistamia hotelleja luksuslomailijalle, mutta myös paikallisten majataloja edullisempaan makuun.

Kuubalaiselta musiikkiperinteeltä ei voi välttyä, sillä kuubalaiset ovat suuria musiikin ystäviä. Sitä kuulee kaupungilla vähän joka paikassa. Kannattaa suunnistaa myös kaupungin yöelämään ja käydä keinuttamassa lanteitaan rytmikkään salsan tahtiin.

Havannan tärkein nähtävyys on tietenkin Vanha Havanna, jossa menneen ajan tunnelma on läsnä. Kaupungissa on paljon kirkkoja, palatseja ja museoita. Kannattaa ainakin piipahtaa kaupungin Vallankumousmuseossa, jossa on esineistöä ja filmejä maan menneisyydestä. Plaza de la Catedral eli Katedraaliaukio on upea arkkitehtuurinen kokonaisuus. Historiallinen Plaza de la Revolucion eli Vallankumousaukio on kuuluisa Fidel Castron pitämistä puheista. Yksi suurimmista nähtävyyksistä on myös 1800-luvulla perustettu sikaritehdas, jossa valmistetaan maailman kuuluisimpia sikareja.

Shoppailijan kaupunki Havanna ei ole. Suosittuja tuliaisia ovat sikarit, rommi ja kahvi.

Varadero

Varadero on ainoastaan turisteille suunnattu lomakaupunki, joka sijaitsee 140 km Havannasta itään. Siellä käyvät maksuvälineenä myös eurot ja dollarit. Se on täydellinen karibialainen rantalomaparatiisi niille, jotka haluavat rentoutua auringossa ja uida kirkkaassa merivedessä, mutta aitoa kuubalaistunnelmaa sieltä ei löydä. 20 kilometriä pitkällä hiekkarannalla voi rauhassa rentoutua ja harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja ja sukellusta. Useimmat hotellit ovat all-inclusive -hotelleja. Niissä järjestetään paljon ohjattuja aktiviteetteja, kuten tanssitunteja, jumppaa ja pallopelejä ja myös iltaohjelmaa. 18-reikäinen golfkenttäkin löytyy.

Parque Josone puistoalue on suosittu ajanviettopaikka. Sataman lähellä on delfinaario, jossa voi uida delfiinien kanssa. Musiikista Varaderossa voi nauttia discoissa, yökerhoissa ja katutanssibaareissa. Kulttuurikaupunki Varadero ei ole, koska se on tehty vain turistien loma-alueeksi. Se onkin hyvin kehittynyt ja turvallinen lomapaikka, jonka rantoja kehutaan maailman kauneimmiksi. Kannattaa suunnata samalla reissulla myös 2 tunnin ajomatkan päässä olevaan Havannaan, mikäli haluaa kokea aitoa kuubalaistunnelmaa. Pienempiin lähisaariinkin voi tutustua. Niille järjestetään retkiä veneellä ja helikopterilla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli