Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Hvar, Kroatia

Home / Kroatia / Hvar, Kroatia

 

Hvar on Kroatian aurinkoinen lomasaari, joka houkuttelee matkailijoita upeilla rannoillaan sekä historiallisella vanhallakaupungillaan. Hvar on poikkeuksellisen aurinkoinen paikka, joka tarjoaa samassa paketissa rantalomailua, historiallisia kohteita, aktiviteetteja sekä luontonähtävyyksiä. Saari on suurelta osin harvaan asuttu ja maisemat muodostuvat vehreistä kummuista, viini- oliiviviljelmistä ja laventeliniityistä. Saaren pääkaupunki on myös nimeltään Hvar, jossa voi nauttia pikkukaupungin vilskeestä.

Nähtävää ja tekemistä Hvarissa

Hvarin kaupunki on saaren suurin asutuskeskittymä, jonka nähtävyyksiin kuuluvat vanhakaupunki, St. Stephenin katedraali, Euroopan vanhin yhä toimiva teatteri, satama-alue ja linnoitus. Kaupungissa on myös museoita ja taidegallerioita.

Hvarin saarella on lukuisia viehättäviä uimarantoja. Useimmat rannat muodostuvat pikkukivistä ja kallioista. Hvarin kaupungin suosittu ranta on nimeltään Vela plaza Amfore. Aktiivilomailijoille on tarjolla mm. surffausta, purjelautailua, purjehtimista, sukellusta, snorklausta, patikointia, pyöräilyä, tennistä ja keilailua.

Stari Grad on Hvarin saaren vanhin kaupunki, jonka viini- ja oliiviviljelmät kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Ostokset ja ravintolat

Hvarin pikkuliikkeissä voi tehdä hyviä löytöjä. Kaupungista löytyy vaateliikkeitä, matkamuistomyymälöitä ja markkinoita. Ravintolatarjonta on monipuolinen. Kesäisin kaupungin yöelämä on vilkasta. Kuumimman matkailusesongin aikana järjestetään Hvarin musiikkifestivaalit, jolloin konserteista voi nauttia luostareissa, katedraaleissa sekä taivaan alla.

Matkat ja liikkuminen

Hvarin saarelle matkustetaan yleensä Dubrovnikin lentoaseman kautta. Muutamat suomalaiset matkatoimistot järjestävät kohteeseen pakettimatkoja tai osana Kroatian kiertolomaa. Saaren kaupungit ovat pieniä ja niiden välillä liikkuu helpoiten bussilla tai vuokra-autolla. Saarella on myös suuri tarjonta jeeppisafareita kiinnostaville nähtävyyksille ja veneretkiä lähisaarille.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli