Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Dubrovnik, Kroatia

Home / Kroatia / Dubrovnik, Kroatia

 

Dubrovnik on yksi Adrianmeren kauneimmista paikoista, jossa voi tutustua mielenkiintoiseen kaupunkiin sekä viettää rentouttavaa rantalomaa. Dubrovnikin upea vanhakaupunki on Unescon suojeluperintökohde, joka on täynnä historiallisia rakennuksia, museoita ja monumentteja. Rannat ovat kuvakauniita ja vesi kristallinkirkasta. Veneen kyydissä voi lähteä ihailemaan myös rannikon kaunista saaristoa. Kaupungin viihtyisissä rantaravintoloissa voi nauttia mereneläviä sekä herkutella paikallisilla viineillä.

Ilmasto on värimerellinen. Kesät ovat hyvin lämpimiä ja talvet leutoja. Suositeltavia matkustuskuukausia ovat kesäkuu ja syyskuu, jolloin turisteja on keskikesää vähemmän, hinnat ovat alhaisempia ja sää on miellyttävän lämmin.

Nähtävää ja tekemistä

Grad-Vanhakaupunki on ainutlaatuinen muurien ympäröimä alue, josta löytyy kapeita kujia sekä palatseja, kirkkoja ja luostareita. Suosituin nähtävyys on kaupungin 1 940 m pitkä muuri, jonka päällä voi kävellä ja ihailla maisemia merelle ja kaupunkiin. Vanhakaupunki alkaa Pile –nimiseltä portilta, joka vie kulkijan ainutlaatuisiin ja historiallisiin tunnelmiin.

Stradun on vanhankaupungin pääkävelykatu, jonka varrella on paljon nähtävyyksiä ja ostospaikkoja. Kadulta löytyy mm. suurikokoinen suihkulähde, fransiskaaniluostari sekä Vapahtajan kirkko. Kadun päässä sijaitsee Pyhän Blasiuksen kirkko, joka on nimettyy kaupungin suojelupyhimyksen mukaan.

Mincetan linnoituksen torni on kaupungin symboli sekä korkein paikka, jonka terasseilta on upeat näkymät.

Kaupungin Merimuseossa on esillä kaikkea merenkulkuun liittyvää esineistöä, kuten navigointikarttoja ja esineitä uponneista laivoista sekä maalauksia.

Dubrovnikissa voi harrastaa sukellusta, snorklausta, melontaa, purjehdusta, ratsastusta, tennistä ja patikointia. Rannat ovat pääasiassa kallioisia, mutta hotellien edestä löytyy myös pikkukivirantoja.

Lokrum –saari on kaupunkilaisten suosikkikohde, jossa on mukava viettää vaikka kokonainen päivä. Kauniilta saarelta löytyy uimarantoja, vanha luostari sekä kasvitieteellinen puutarha.

Ostokset Dubrovnikissa

Vanhastakaupungista löytyy paljon pieniä putiikkeja, joissa myydään matkamuistoja, paikallisia herkkuja, vaatteita ja kenkiä. Gružin satamassa on vilkas tori sekä kaksi tavarataloa. Kaupungin hintataso on melko korkea, mutta alkoholijuomat ja tupakkatuotteet ovat melko edullisia. Paikalliset laatuviinit ovat suosittuja tuliaisia.

Ravintolat ja yöelämä

Kaupungista löytyy laadukkaita ravintoloita joka puolelta. Vanhassakaupungissa hinnat ovat korkeimmillaan. Ravintoloissa tarjoillaan erityisesti kalaruokia, mutta myös pastaa, pizzaa, salaattia ja lihaa on saatavilla. Kaupungissa on myös baareja, pubeja ja discoja. Yöelämä on kesällä vilkasta ja parhaat juhlimispaikat ovat vanhakaupunki sekä Lapadin rantakaupunginosa. Heinä-elokuussa järjestetään Dubrovnikin kesäfestivaalit, jolloin vanhakaupunki täyttyy teatterista ja klassisesta musiikista.

Liikkuminen ja matkat

Kesällä Suomesta pääsee Dubrovnikiin suorillakin lennoilla. Lentokenttä sijaitsee 20 km päässä kaupungista. Mm. Aurinkomatkat, Apollomatkat ja Tjäreborg järjestävät kohteeseen pakettimatkoja. Kaupunkiin pääsee myös muualta Kroatiasta. Dubrovnikissa pärjää hyvin kävellen ja vanhakaupunki on täysin autotonta aluetta. Tiheästi ja edullisesti kulkevia paikallisbussejakin voi hyödyntää. Monet bussilinjat kulkevat vanhankaupungin Pile-portin kautta.

Muita Dubrovnikin alueen lomakohteita

Mlini

Mlini on pieni idyllinen kalastajakylä, jonka valttina ovat sen uimarannat, luonnonkauneus sekä rauhallinen tunnelma. Se sijaitsee vain 10 km päässä Dubrovnikista, jonne kulkee busseja erittäin tiuhaan. Lautalla pääsee moniin lähisaariin. Rannoilla voi harrastaa vesiurheilulajeja ja alueen luonnosta löytyy hyviä patikointireittejä. Mlinissä on paljon jäännöksiä antiikin Kreikan ja Rooman ajoilta. Kaupungissa on mukavasti baareja ja ravintoloita, mutta vilkkaampi yöelämä löytyy Dubrovnikista.

Cavtat

Cavtat on kaunis rantakaupunki, joka on täynnä historiallisia nähtävyyksiä sekä kauniita maisemia. Kaupungin nähtävyyksiin kuuluua monia hienoja rakennuksia ja monumentteja, kuten hautamasoleumi, fransiskaaninen luostari, Rehtorin palatsi ja seurakuntakirkko. Myös muutama museo löytyy. Cavtatissa voi viettää aikaa myös rannoilla sukellellen ja snorklaten. Merelle voi lähteä purjehtimaan vuokraveneellä ja pistäytyä pikkusaarilla. Saaren upeissa maisemissa on mukava patikoida sekä pyöräillä. Cavtatin ravintolat tarjoavat erinomaisia kala-aterioita ja viinejä. Cavtatista on päivittäin laiva- ja bussiyhteyksiä Dubrovnikiin, joka sijaitsee vain 20 km päässä kylästä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli