Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka / Kreetan uimarannat

 

Elafonisi

Elafonisin uimaranta on hienohiekkainen ja matala satojen metrien matkalla. Vaaleanpunainen hiekka ja turkoosi vesi tekee siitä ehdottomasti saaren kauneimman. Elafonisi sijaitsee saaren lounaiskärjessä.

Uimaranta on luonnonsuojelualueella. Tämän takia rannalla ei ole liikaa palveluita. Kioskituotot ja aurinkotuolimaksut pyritään käyttämään alueen ylläpitoon ja suojeluun. Uimarannan pehmeä hiekka on syntynyt kotiloiden ja korallien kuorimassasta. Sen ottaminen matkamuistoksi tai kukkien poimiminen Elafonisissa on kiellettyä!

Elafonisin uimaranta soveltuu loistavasti lapsiperheille pitkän ja matalan hiekkarannan ansiosta. Eikä rannalla nähdä usein aallokkoa.

Falassarna

Falassarna on loiva ja hienohiekkainen hyvin suosittu uimaranta Luoteis-Kreetalla. Uimaranta on noin 3 km pitkä ja sen vesi on kirkkaan turkoosia.

Matala

Matala on tunnettu hiekkaranta saaren etetäpuolella. Rannalla on joitakin tavernoita ja sen lähistöllä hotelleja. Uimarannan syvyys laskee nopeasti sopivassa suhteessa. Matala on tunnettu luolistaan, jotka olivat aikaisemmin hippikansan asuinpaikkoja.

Preveli

Preveli on palmujen ympäröimä hiekkaranta, johon virtaa makeaa vettä Kourtaliotisin rotkosta.

Rethymnonin uimaranta

Rethymnonin kaupungin ympärille on levittäytynyt Kreetan pisin, jopa 20 km pitkä pehmeä hiekkaranta. Sen takana kulkee rantakatu, josta löytyy pitkä rivi hotelleja ja ravintoloita. Uimarannalla tulee seurata varoituslippuja ja varoa virtauksia.

Liput varoittavat vaarallisista aalloista ja virtauksista.

Osalla uimarannoista lipun väri kertoo onko uiminen turvallista. Turvallisuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat mm. aallokot, virtaukset, vuorovesi ja hengenpelastajan läsnäolo.

  • Punainen = uiminen kielletty
  • Keltainen = ole varovainen
  • Vihreä = uiminen sallittu

Sukellusretket

Useissa lomakohteissa järjestetään sukellusretkiä. Retkiä löytyy niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin sukeltajille. Lisätietoa sukellusretkistä kannattaa kysyä matkaoppaalta. Vesihiihto ja surffaus ovat myös suosiossa Kreetalla.

Palaa takaisin Kreeta-sivulle »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli