Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka / Vaeltaminen Kreetalla

 

Kreetan vuoristo mahdollistaa kiipeilyn lisäksi vaeltamisen rotkoissa ja tarjoaa upeat näköalat.

Samarian rotko
Samarian rotko on hyvin suosittu ja tunnettu, 18 kilometriä pitkä rotko, eli se on myös Euroopan suurin rotko. Rotkon vaeltaminen Kreetan lämmössä vaatii hyvää peruskuntoa. Vaeltamaan kannattaa lähteä hyvissä ajoin aamulla, eikä päivän kuumimpana aikana.

Imbrosin rotko
Seitsemän kilometriä pitkä Imbrosin rotko sijaitsee Lefká Óri -vuoristossa. Imbrosin rotko on syntynyt, kun virtaava vesi on kovertanut uomia vuorien kalkkikiveen. Imbrosin rotkon seinissä on suuria luolia ja seinämät ovat paikoittain jopa 300 metriä korkeita.

Verrattuna Samarian rotkoon Imbros on helppokulkuisempi, rauhallisempi ja lyhyempi. Rotkon kävelemiseen kuluu aikaa n. 2-3 tuntia. Rotkoon kannattaa lähteä aikaisin aamulla, jotta sen ehtii kävellä ennen kuuminta aikaa.

Kreetan Vuoret
Lefká Órin eli Valkoisten vuorten korkein huippu on Páhnes (2 453 m), joka on Kreetan toiseksi korkein. Vuoristossa virtaava vesi on kovertanut vuoren kalkkikiveen uomia, joihin on muodostuneet Samarian- ja Imbrosin rotkot. Vuoren huipulla on lunta pitkälle kevääseen, jopa kesäkuuhun asti. Nimensä vuoristo on saanut sen kalkkikivestä.

Laadukkaat tarvikkeet vaeltamiseen – Vaeltajankauppa.fi

Palaa takaisin Kreeta-sivulle »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli