Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka / Rethymnon, Kreeta

 

Rethymnon on monipuolinen turistikaupunki loistavalla sijainnilla Keski-Kreetan pohjoisrannikolla. Rethymnonin sijainti Kreetan keskivaiheilla mahdollistaa retkien tekemisen ja tutustumisen eri puolille Kreetan saarta, ilman kohtuuttoman pitkiä ajomatkoja. Rethymnon on Kreetan kaupungeista kolmanneksi suurin. Kaupungin keskustanssa on helppo kulkea jalkaisin, sillä kadut ovat liian kapeita liikenteelle. Rethymnon on myös nuorekas ja kansainvälinen yliopistokaupunki. Rethymnonin kampus on Kreetan yliopiston pääpaikka ja yliopiston toinen kampus on Iraklionissa.

Rethymnonin uimaranta

Kaupungin ympärille on levittäytynyt Kreetan pisin, jopa 20 kilometriä pitkä pehmeä ja puhtaaksi luokiteltu hiekkaranta. Uimarantaa on sanottu yhdeksi Kreetan parhaimmista. Uimarannalla voi harrastaa monia vesiurheilulajeja esimerkiksi nousuvarjoliitoa tai vaikkapa vesihiihtoa. Sen takana kulkee rantakatu, josta löytyy pitkä rivi ravintoloita, kahviloita ja hotelleja. Uimarannalla tulee seurata varoituslippuja ja varoa virtauksia.

Harrastusmahdollisuudet

Rethymnonissa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Uimarannalla voi harrastaa vesiurheilulajeja ja keskustan alueelta löytyy kuntosaleja ja minigolfrata. Kaupungin ulkopuolella ja lähiympäristössä voi patikoida, ratsastaa ja on hyvät sukellusmahdollisuudet.

Nähtävyydet

Rethymnonin tärkeimmät ja tunnetuimmat nähtävyydet ovat:

  • Venetsialaistyylinen Rethymnonin vanha kaupunki
  • Entisöity ja saaren suurin Fortezzan linnoitus
  • Kaunis ja historiallisesti merkittävä Arkadin luostari

Rethymnonin vanha kaupunki

Rethymnonin vanha kaupunki on hyvin säilynyt renesanssin ajoilta. Kaupungin pienillä kujilla voi käydä syömässä jossakin lukuisista vanhan kaupungin ravintoloista ja ihailemassa Rethymnonin niemenkärjessä 1500-luvulla rakennettua historiallista Fortezzan linnoitusta. Eikä vanhassa kaupungissa voi olla huomaamatta vanhoja portteja, muureja, linnakkeita ja rakennuksia, joissa on yhdistetty venetsialainen ja turkkilainen arkkitehtuuri. Kauppaa käydään vanhan kaupungin kujien liikkeissä ja torstaisin vanhassa kaupungissa Laikin markkinoilla. Suosittuja tuliaisia Kreetalta ovat laukut, vaatteet, korut, mausteet sekä oliiviöljy.

Ravintolat

Iltaisin kahvilat ja tavernat ovat kynttilöin valaistuja ja hyvin tunnelmallisia. Parhaimmat ravintolat ovat Rethymnonin vanhassa satamassa, jossa ravintoloiden valot heijastuvat meren pintaan. Sataman alueella on suurin osa baareista, musiikkiravintoloista ja tavernoista.

Palaa takaisin Kreetan lomakohteet -sivulle »
Palaa takaisin Kreeta-sivulle »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli