Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka / Palvelut ja aukioloajat Kreetalla

 

Kreetan juhlapyhät

1.1. Uudenvuodenpäivä
6.1. Loppiainen
25.3. Kreikan kansallispäivä
1.5. Vappu ja kukan päivä
21.5. Kreetan taistelun muistojuhla
8.6. Pyhän Theodorin kirkon päivä
24.6. Johannes Kastajan päivä
15.8. Neitsyt Marian päivä
28.10. ”Ohi”-päivä
7-9.11. Arkadin luostarin räjähdyksen vuosipäivä
25.12. Joulupäivä
26.12. Tapaninpäivä

Aikavyöhyke Kreetalla

Kreeta kuuluu Suomen kanssa samalle aikavyöhykkeelle. Aika on siis sama kuin Suomessa. Myös kesä- ja talviaikaan siirrytään samaan aikaan kuin Suomessa.

Kreetan rahayksikkö

Kreikassa on käytössä sama rahayksikkö kuin Suomessa eli Eurot.

Sukellusretket

Useissa lomakohteissa järjestetään sukellusretkiä. Retkiä löytyy niin ensikertalaisille kuin kokeneillekin sukeltajille. Lisätietoa sukellusretkistä kannattaa kysyä matkaoppaalta. Vesihiihto ja surffaus ovat myös suosiossa Kreetalla.

Bussiyhteydet

Bussiyhteydet ovat edulliset ja hyvät joka puolelle saarta. Lippuja myydään bussiasemilla ja busseissa. Esimerkiksi matka Plataniaksesta Haniaan bussilla kestää n. 30 minuuttia ja maksaa noin 1,50 euroa.

Laivayhteydet

Lähellä Ateenaa sijaitsevasta Pireuksen satamakaupungista kulkee laivayhteys Kreetalle Rethymnonin, Iraklionin ja Hanian satamiin. Liput voi ostaa Ateenasta tai Pireuksen satamasta lipputoimistoista. Laivayhteyksien aikataulut muuttuvat säännöllisesti.

Elokuvateatterit

Haniasta ja Rethymnonista löytyy elokuvateattereita. Kesäisin voi olla myös ulkoilmaesityksiä. Huonoa on se, että elokuvat ovat tekstitetty vain kreikaksi.

Internet

Useimmissa hotelleissa on mahdollista käyttää Internettiä. Jos näin ei ole, löytyy lomakylien kaduilta Internet-kahviloita. Esimerkiksi Plataniaksella tietokoneen ja internetin käyttö kahviloissa maksaa n. kolme euroa tunnilta. Lisäksi joissakin kahviloissa saattaa olla ilmainen WLAN-yhteys käytettävissä.

Pesulat

Pesuloita löytyy lomakylistä. Konepesun hinta noin 8 euroa.

Kreetan lentokentät

Kreetan saarella on kaksi kansainvälistä lentokenttää, Haniassa (CHQ) ja Iraklionissa (HER). Kesäkaudella huhtikuusta lokakuuhun kentille pääsee suorilla loma- ja tilauslennoilla. Talvikauden lentoreitissä on välilasku Ateenaan, josta mm. Olympic Airways tekee päivittäin lentoja Kreetalle. Suomesta Kreetalle lento kestää n. 4 tuntia.

Hanian kansainvälinen lentokenttä

Hanian kansainvälinen lentokenttä (CHQ) on hyvin pieni. Lentokentällä on vain yksi terminaali. Valokuvaaminen lentokentällä on kielletty, koska sitä käytetään myös sotilastarkoituksiin. Lentokentältä on 10 kilometriä matkaa Hanian kaupunkiin.

Iraklionin kansainvälinen lentokenttä

Iraklionin kansainvälinen lentokenttä (HER) on vähän suurempi Hanian kansainvälinen lentokenttä. Lentokentällä on vain yksi matkustajaterminaali, mutta siellä on enemmän palveluita kuin Hanian kansainvälisellä lentokentällä. Lentokentältä on 5 kilometriä matkaa Iraklionin kaupunkiin.

Pankit ja automaatit

Pankit ovat normaalisti avoinna maanantaista torstaihin klo. 8:00-13:30 ja perjantaisin 8:00-13:00. Lauantaisin ja sunnuntaisin pankit ovat suljettu. Pankkien edustalla on usein käteisnostoautomaatteja, jotka ovat avoinna ympäri vuorokauden ja toimivat yleisimmillä luottokorteilla.

Matkailutoimistot

Matkailutoimistot ovat suurimmissa kaupungeissa. Ainakin Haniassa ja Rethymnonissa. Toimistot tunnistaa EOT-kyltistä.

Palaa takaisin Kreeta-sivulle »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli