Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka / Lomakohteet

 

Kreetan suosituimmat turistikohteet ovat saaren länsiosassa Hanian ympäristössä sekä saaren itäosassa sijaitseva Agios Nikolaos.

Alla on listattuna Kreetan suosituimmat lomakohteet, joista laajempi kohde-esittely uuteen ikkunaan. Lomakohteiden alla on pienempiä kyliä, joihin voi tehdä retkiä lomakohteista. Joihinkin pienempiin kyliin järjestetään valmiita matkapaketteja, mutta halutessasi voit varata erikseen lennot ja hotellin haluamastasi kylästä.

Suositut lomakohteet Kreetalla

Agia Marina
Agia Pelagia
Agii Apostoli
Agios Nikolaos
Georgioupoli
Gerani
Hania
Iraklion
Kalamaki
Kolimbari
Platanias
Rethymnon

Pienet kylät Kreetalla

Analipsi

Analipsi on pieni ja rauhallinen maalais- ja kalastajakylä Itä-Kreetan pohjoisrannikolla. Pieneen kylään on rakennettu muutama hotelli ja pääkadun varrelta löytyy tavernoita. Paikallibussilla pääsee n. 15 minuutissa Hersonissokseen, jossa on paremmat mahdollisuudet ostoksille ja iltaelämän viettämiseen.

Bali

Bali on pieni Kreetalaiskylä, joka sijaitsee kansallistien varrella. Kylästä löytyy pieniä uimarantoja.

Gouves

Gouves sijaitsee saaren itäosassa Iraklionin ja Agios Nikolaoksen kaupunkien välissä.

Kalives

Kalives sijaitsee Soudan lahdella, n. 17 km matkan päässä Haniasta.

Loutro

Kaunis ja rauhallinen Loutron kylä sijaitsee Kreetan Etelä-Kreetan rannikolla. Kylään ei kulje autoteitä, vaan sinne pääsee laivalla Paleochorasta tai vaeltaen Agia Roumelista ja Chora Sfakionista. Vaeltaminen voi kestää jopa päivän. Loutrossa on noin sata asukasta sekä muutama hotelli ja taverna. Jos haluat rauhalliselle lomalle, valitse Loutro.

Maleme

Malemessa on pitkä sora ja pikkukiviranta, missä vesi on kristallinkirkasta. Maleme on sopiva valinta rauhallista lomaa etsivälle, sillä muutamaa tavernaa ja baaria lukuunottamatta, kylässä on iltaisin hiljaista. Lähellä sijaitsee kylä, jossa on vilkkaampi meno.

Margarites

Keramiikkakylä, Margarites sijaitsee Rethymnonista kaakkoon. Margaritas on tunnettu kreetalainen keramiikkakylä. Kylä sijaitsee lähellä Arkadin Luostaria.

Paleohora

Paleohoran vanha kalastajakylä sijaitsee Kreetan lounais kärjessä. Paleohorassa on useita kalatavernoja sillä se on vanha kalastajakylä. Paleohorasta löytyy niin hiekka kuin kivirantoja.

Panormon

Rauhallinen Panormonin kylä sijaitsee Rethymnonin itäpuolella. Panormossa on pieniä uimarantoja ja tavernoita.

Souda

Souda on satamakaupunki, josta on upeat näkymät Soudan lahdelle. Soudan lahdella sijaitsee Yhdysvaltojen laivastotukikohta. Tukikohdan ja aluksien valokuvaaminen on kielletty. Soudassa on toisen maailman sankarihautausmaa, jossa on n. 1500 liittoutuneiden sotilaiden hautaa.

Sougia

Sougia on rauhallinen kylä Kreetan etelärannikolla. Sougian pikkukivirannalla on kirkasta vettä, jossa on paikoittain kesälläkin viileää vettä.

Therisso

Therisso on kylä, joka sijaitsee Hanian eteläpuolella. Therissoon ajetaan upeaa rotkon pohjalla kulkevaa tietä pitkin. Kylästä on mahdollista vaeltaa Zourvan kautta Mesklan kylään.

Vrisses

Vrisses sijaitsee lähellä Georgioupolia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli