Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka / Harrastusmahdollisuudet Kreetalla

 

Matkailun ollessa saaren yksi tärkeimmistä elinkeinoista, ovat myös harrastusmahdollisuudet huippuluokkaa. Lukuisten hotellien tarjoamien omien aktiviteettien lisäksi tarjolla on paljon vesiurheiluun liittyviä urheilulajeja kuten vesihiihtoa, purjehdusta, kajakointia, snorklausta ja lainelautailua.

Lisäksi tarjolla on hieman hurjapäisimmille nousuvarjolentoa, joka antaa kauniin kuvan saaresta hieman eri perspektiivistä. Ja tietenkin golffareille saarelta löytyy toinen toistaan upeampia kenttiä koluttavaksi.

Saari sopii myös mainiosti vaelluksen ystäville. Paikallisia reittejä on useita ja eri tasoisia ja kestoisia. Ehkä kuuluisin vaellusreitti on Euroopan kaukovaellusreitti numero 4, joka kulkee lännestä itään koko saaren poikki. Rotkoja ja muita upeita maisemia luvassa kaikille vaelluksesta kiinnostuneille.

Saari on kuitenkin erityisesti auringonpalvojien suosiossa. Saarella on useampia hyviä hiekkarantoja, jotka ovat turistikauden huipuilla erittäin hyvin miehitettyjä.

Lapsiperheille saari tarjoaa mukavasti aktiviteetteja. Hotellien tarjoamat uima-altaat ja aktiviteetit tarjoavat peruselementit, mutta saarella on myös muutakin nähtävää. Elafonisin uimaranta saaren länsirannalla tarjoaa perheille erinomaisen uimarantakohteen. Limnoupolisin vesipuisto on perheiden ehdoton vierailupaikka. Iso vesipuisto tarjoaa kaikille tekemistä ja onkin useiden turistien vakiokohde. Myös idemmässä sijaitseva vesipuisto Watercity on varsinkin perheen pienempien suosiossa.

Lapsiperheille elämys on myös merirosvolaiva, joka tekee risteilyjä Rethymnonissa, saaren pohjoisrannalla. Tarjolla on kaksi erilaista laivaa ja kolmituntisen risteilyn aikana tutustutaan mm. saaren upeisiin luoliin. Luolista puheenollen, saaren keskiosissa oleva Sfentonin luola on yksi mielenkiintoisimmista kohteista. Matkakohteeseen on panostettu ja se onkin monen suosikkikohde.

Mikäli haluat hetkeksi viilennystä paahtavasta auringonpaahteesta muuten kuin kastumalla vesipuistosta, kannattaa suunnata Cretaquariumiin, joka tarjoaa viileiden tilojen lisäksi todella upean merimaiseman jättimäisissä akvaarioissaan.

Nähtävyyksiä Kreetalla siis riittää. Historiasta ja kulttuurista kiinnostuneiden ykköskohteita ovat varmasti Rethymonin vanhakaupunki, jossa on yksi Välimeren suurimmista venetsialaislinnoituksista. Melidonin tippukiviluola saa useimman vierailijan leuan tippumaan hämmästyksestä. Myös Knossoksen rauniopalatsialue Iraklionin vieressä on ensikertalaisen ja miksei jokaisen vierailijan käyntikohde.

Saaren yöelämä on varsin vilkasta ja isoimmissa kaupungeissa meno voi yltyä varsin riehakkaaksi. Jokaiselle löytyy varmasti juuri se oikea paikka viettää iltaa, oli kyseessä sitten romanttinen rantaloma tai kaveriporukan kesken vietettävä rymyloma, jonka pääosaa näyttelee riehakas diskoilu. Ruoka ja juoma on saarella perinteisesti omaperäistä mutta hyvää. Saari tarjoaakin ruokapaikkoja laidasta laitaan joissa jokainen voi helliä omia makunystyröitään.

Palaa takaisin Kreeta-sivulle »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli