Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Kreeta, Kreikka

Home / Kreikka / Kreeta, Kreikka

 

Kreeta on Kreikan saariston suurin ja monipuolisin saari. Kreeta on 250km leveä (itä-länsi) ja 15-60 km pitkä (pohjoinen-etelä). Kreetalta löytyy jokaiselle jotakin: upeita uimarantoja, muinaisia raunioita, vaellettavia rotkoja, kauppakatuja ja ravintoloita.

Kreeta on suosittu matkakohde välimerellä. Se on suurin Kreikan saarista. Saari sopii monipuolisuudellaan ikään tai sukupuoleen katsomatta lähes jokaiselle lomailijalle. Parhaiten Kreeta sopii auringonpalvojille ja rantalomasta haaveileville. Kreeta on kesällä matkustajamäärien perusteella suomalaisten suosituimpia lomakohteita.

Kolme neljäsosaa Kreetan saaresta on vuoristojen peitossa. Vuoristoihin on syntynyt rotkoja, joista tunnetuin on Euroopan syvin ja pisin, 16 kilometriä pitkä Samarian rotko. Upeiden vuoristomaisemien lisäksi saarelta löytyy useita kauniita uimarantoja. Uimarannoista tunnetuin ja ehdottomasti kaunein on Elafonisi.

Kreetan lomakausi eli kesäkausi alkaa huhtikuusta ja ulottuu lokakuuhun asti. Kesäkaudella useat matkatoimistot ärjestävät valmiita pakettimatkoja Kreetalle. Kesäisin lämpötilat Kreetalla yltävät jopa yli 30 celsiusasteeseen.

Lomakohteet

Kreetan suosituimmat lomakohteet ovat saaren länsiosassa sijaitsevan Hanian ympäristössä sekä saaren itäosassa sijaitseva Agios Nikolaos.
Tutustu lomakohteisiin tästä »

Äkkilähdöt Kreetalle

Äkkilähtö sopii edullisesti ja nopeasti Kreetan lomalle haluaville. Äkkilähtöjä Suomesta Kreetalle järjestetään huhtikuusta marraskuulle asti. Suosittuja matkanjärjestäjiä ovat Lomamatkat, Finnmatkat, Apollomatkat, Aurinkomatkat ja Tjäreborg.

Lue lisää aiheesta Kreeta:

Vaeltaminen
Uimarannat
Talvikausi
Palvelut ja aukioloajat
Ruoka ja juoma
Harrastusmahdollisuudet
Maanjäristykset
Mytologia

[social_icon title=”Kohteet.fi Kreeta Facebookissa” url=”https://www.facebook.com/kreetalle” profile_type=”facebook” window=”yes”]


LentohakuHotellihakuLento+hotelli