Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Korfu

Home / Kreikka / Korfu

 

Korfu on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista. Vehreä saari tarjoaa paljon rantoja, luonnonkauneutta ja runsaasti erilaisia lomakyliä. Korfulla vallitsee rauhallinen elämänmeno ja kreikkalainen tunnelma. Historiasta ja kulttuurista sekä shoppailusta kiinnostuneet viihtyvät etenkin Korfun kaupungissa. Yöelämää etsiville on tarjolla paljon vilkkaita pubeja ja yökerhoja. Saarella on 220 kilometriä rannikkoa, josta suuri osa on hiekka- tai pikkukivirantaa. Korfun luonto on hyvin vehreää ja hedelmällistä maastoa, joka sopii hedelmien, oliivipuiden ja viinin viljelyyn. Toinen puoli saaresta on karua kalkkikivivuoristoa. Suositunta matkustusaikaa Korfulle on touko-lokakuu, jolloin keskilämpötilat vaihtelevat 20-30 asteen välillä. Lämpimintä on heinä-elokuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat helposti +35 asteeseen. Talvet ovat saarella mukavan leutoja.

Rannat ja aktiviteetit

Useimmat hiekkarannoista sijaitsevat saaren länsipuolella ja itäpuolelta löytyy enimmäkseen pikkukivirantoja. Vilkkaampien rantojen lisäksi saarelta löyty paljon rauhallisia poukamia, joissa voi nauttia lomasta ilman turistihälinää. Suosittuja rantoja ovat esim. Mirtioti, Sidari, Achavari, Agios Stefanos ja Messonghi. Rannoilla voi harrastaa esim. sukellusta, liitovarjoilua, polkuveneilyä, vesihiihtoa, purjelautailua, melontaa sekä banaani- ja donitsiveneilyä.

Saaren vaihteleva maasto tarjoaa hyvät puitteet vaeltamiseen. 18-reikäinen golfkenttä Corfu Golf Club löytyy 15 km päässä Korfun kaupungista. Saarella on kaksi vesipuistoa, Aqualand ja Hydropolis Water Park.

Korfun nähtävyydet

Korfun vanha kaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja kiinnostava nähtävyys itsessään. Kaupungista löytyy upeat venetsialaiset linnoitukset. Korfusta löytyy myös museoita, joista tunnetuimpia ovat Arkeologinen museo, Simpukkamuseo, Aasialaisen taiteen museo ja Numismaattinen museo.

Gastourin alueella, noin 10 kilometriä Korfu-kaupungista etelään, sijaitsee Itävalta-Unkarin keisarinna Elisabetin eli Sissin palatsi, Achilleion.

Korfun korkein kohta on Pantokrátor-vuori, jonka huipulta aukeavat huikeat näköalat Korfun saarelle sekä Albanian rannikkolle asti. Vuorelle voi joko patikoida ja ajaa autolla.

Angelokastro on Kreikan tärkeimpiä bysanttilaisia linnoja. Linna sijaitsee saaren luoteisrannikolla Palaiokastritsan lähellä. Se on rakennettu päätähuimaavalle paikalle, 300 m merenpinnan yläpuolelle kalliojyrkänteelle.

Matkat Korfulle

Korfun lentokenttä sijaitsee 3 km Korfun kaupungista etelään. Finnmatkat järjestää Korfun lukuisiin lomakyliin pakettimatkoja. Korfun kaupungista on hyvät bussiyhteydet eri puolille saarta. Satamasta on päivittäiset lauttayhteydet mantereelle. Kreikan lisäksi lauttoja kulkee Italiaan ja Albaniaan.

Lomakohteet Korfulla

Korfun kaupunki

Korfu on saaren pääkaupunki, joka tarjoaa nähtävyyksiä, parhaat ostospaikat sekä paljon erilaisia ravintoloita ja baareja. Korfun kaupungin nähtävyyksistä suosituimpia ovat 1500-luvulla rakennettu venetsialainen linnoitus, UNESCON maailmanperintökohteisiin kuuluva vanhakaupunki sekä arkeologinen museo. Spianada-aukio on suosittu paikka kaupunkilaisten keskuudessa ja siellä järjestetään kaupungin suurimmat tapahtumat. Kaupungissa on myös suuri risteilysatama ja tunnelmallisia huvivenesatamia. Korfun oma ranta on Mon Reposin hiekkaranta, joka sijaitsee 2 km päässä keskustasta.

Gouvia

Gouvian kalastajakylä on saaren suosituimpia ja monipuolisimpia lomakohteita. Gouvia tarjoaa rantojen lisäksi ostoskatuja, ravintoloita, baareja ja yökerhoja. Gouvian suositulla pikkukivirannalla on monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet. Ravintolatarjonta on todella monipuolinen ja kansainvälinen. Myös yöelämä on vilkasta.

Agios Ioannis

Agios Ioannis hyvin rauhallinen pikkukylä vain 7 km päässä Korfun kaupungista. Agios Ioannis ei sijaitse rannikolla, mutta Korfun muille rannoille ei ole pitkä matka. Kohteen vetonaula on upea Aqualand -vesipuisto, josta löytyy hurjia vesiliukumäkiä, aaltoallas, lastenaltaita ym.

Agios Stefanos

Agios Stefanos on rauhallinen lomakylä, jonka valttina on 10 km pituinen hienohiekkainen ranta. Matala ranta sopii hyvin myös pikkulapsille. Agios Stefanoksesta löytyy jonkin verran ostosmahdollisuuksia, ravintoloita ja baareja. Kohde on luonteeltaan rauhallinen ja lapsiystävällinen.

Agios Georgios

Lounaisrannikolla sijaitsevan Agios Georgioksen ranta on yksi saaren upeimmista. Kohde on rauhallinen ja sopii hyvin lapsiperheille. Kylästä löytyy mukavasti ravintoloita, baareja, diskoja sekä muutamia pikkuputiikkeja.

Aharavi

Korfun pohjoisrannikolla sijaitseva Aharavi on hiekkarantojen ja verheän luonnon ympäröimä pikkukylä. Läheltä löytyy paljon vaelluspolkuja. Aharavissa on hyvä tarjonta ravintoloita ja jonkin verran pikkukauppojakin löytyy. Aharavissa on kaksi diskoa ja yöelämä on varsin vilkasta etenkin keskikesällä.

Ermones

Ermones on pieni lomakylä saaren länsirannikolla, joka sopii parhaiten aikuisille. Ermoneksen kirkasvetinen pikkukiviranta on loistava sukellus- ja snorklauspaikka. Lahden toisella puolella on hiekkaranta. Lomakylä on luonteeltaan hyvin rauhallinen. Muutamia baareja ja ravintoloita löytyy, mutta ostosmahdollisuuksia ei ole.

Moraitika

Moraitikan kylässä on pitkä hiekkaranta, jossa voi harrastaa purjelautailua, vesihiihtoa, polkuveneilyä ja varjoliitoa. Ranta sopii hyvin lapsille. Pääkadulta löytyy ravintoloita, baareja sekä pieniä kauppoja. Ano Moraitika on kukkulalla sijaitseva kylän vanha osa, joka on todella tunnelmallinen paikka kapeine kujineen ja idyllisine tavernoineen.

Agios Spyridon

Agios Spyridon sijaitsee saaren pohjoisosassa, lähellä Aharaviaa. Alueen ranta sopii hyvin lapsille. Kauppoja ja huvittelumahdollisuuksia ei ole, mutta hotellialueilta löytyy hyvät palvelut ravintoloineen, baareineen, uima-altaineen ja leikkikenttineen. Agios Spyridonin lähellä on paljon hyviä patikkareittejä.

Nissaki

Nissaki sijaitsee saaren itärannikolla, Krouzarin pikkukivirannan äärellä. Kylässä on pari ravintolaa ja muutama kahvila. Nissaki on pieni ja rauhallinen kohde, jossa voi keskittyä rentoutumiseen ja hotellien palveluista nauttimiseen.

Dassia

Pieni Dassian kylä sijaitsee erinomaisella paikalla vain 4 kilometrin päässä Gouviasta ja 10 km päässä Korfusta. Dassialla on erittäin pitkä ranta, jossa on hyvät harrastusmahdollisuudet. Kylässä on muutamia pikkuputiikkeja, ravintoloita sekä pari yökerhoa. Paremmat ostos- ja viihdemahdollisuudet löytyvät pienen matkan päästä Korfussa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli