Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kosovo

 

Etelä-Euroopassa sijaitseva Kosovo on osittain tunnustettu valtio, joka itsenäistyi Serbiasta vuonna 2008. Serbia pitää Kosovoa edelleen sille kuuluvana alueena. Kosovon hintataso on erittäin alhainen mm. ravintoloiden, ostosten ja liikkumisen osalta. Matkailu on maassa kehittymätöntä ja poliittinen tilanne hiukan epävakaa, mutta yleisesti ottaen maa on turvallinen eivätkä kiistatilanteet kohdistu matkailijoihin. Kosovosta löytyy paljon mielenkiintoista nähtävää, etenkin keskiaikaisia kirkkoja ja luostareita. Kohde sopii oma-aloitteisille matkailijoille, jotka eivät kaipaa turistipalveluja. Kosovon ilmasto on välimerellinen eli kesät ovat kuumia ja kuivia. Talvella on sateista ja lämpötila pysyttelee nollan yläpuolella.

Kosovon hintataso on suomalaisille todella edullinen. Sekä ostosten että ravintoloiden hinnat ovat hyvin alhaiset. Suurimmista kaupungeista löytyy baareja ja yökerhoja. Paras juhlimispaikka on pääkaupunki Pristina. Vaikka suurin osa maan asukkaista on muslimeja, on alkoholin tarjoileminen ja juominen sallittua.

Kosovon kansainvälinen lentoasema Pristina International Airport sijaitsee pääkaupungissa. Suoria lentoja ei Suomesta ole saatavilla, mutta monista muista Euroopan kaupungeista kyllä. Lentolipun saa edullisimmillaan 250 eurolla. Kosovossa edullisin tapa matkustaa on linja-auto. Kaupungeissa voi matkustaa takseilla hyvin edullisesti, mutta huijareiden vaara on olemassa.

Kosovon nähtävyydet

Pristina – Maan pääkaupunki, josta löytyy nähtävyyksiä ja ostosmahdollisuuksia
Prizren – Historiallinen kaupunki, jossa on paljon kaunista, vanhaa arkkitehtuuria, kuten UNESCOn suojelukohteisiin kuuluva ortodoksikirkko Our Lady of Ljeviš.
Keskiaikaiset kirkot ja luostarit – Kosovossa on ortodoksisten kirkkojen ja luostareiden joukko, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tällaisia ovat esimerkiksi Gračanica monastery -ortodoksiluostari, Our Lady of Ljeviš–ortodoksikirkko ja Visoki Dečani-ortodoksiluostari.

Pristina

Pristina on maan pääkaupunki, josta löytyy jonkin verran nähtävyyksiä sekä eläväinen kahvila- ja ravintolakulttuuri. Kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. Pristina National Library, Germia park–puisto, Etnografinen museo, Mother Theresa Cathedral ja Fatih-moskeija. Ostoksia voi tehdä esimerkiksi Albi –ostoskeskuksessa.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli