Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kolumbia

 

Kolumbia on luonnoltaan hyvin monimuotoinen maa, josta löytyy Tyynenmeren ja Karibian rannikkoa, Andien vuoristoa sekä Amazonin sademetsiä. Matkailija voi viettää lomaansa esimerkiksi hiekkarannalla loikoillen, sademetsissä ja vuoristoissa seikkaillen sekä kaupunkien historiallisiin nähtävyyksiin tutustuen. Parhaat rantakohteet sijaitsevat Karibianmeren rannalla, joista suosituimpia ovat Cartagena, San Andres ja Santa Marta. Aktiivilomailijat ja luonnon ystävät viihtyvät Andien vuoristoissa, Amazonin sademetsissä ja kansallispuistoissa. Kolumbiassa on myös paljon mielenkiintoisia kaupunkikohteita, kuten pääkaupunki Bogota, kaunis Medellin ja satamakaupunki Cartagena.

Kolumbian ilmasto on trooppinen eli kuuma ja kostea. Ilmasto tosin vaihtelee alueiden ja korkeuden mukaan. Tyynenmeren rannikolla on ympäri vuoden hyvin sateista, mutta Karibianmeren rannalla on kuivempaa. Vuoristoissa on kylmempi ilmasto kuin rannikoilla. Maan kuiva kausi ajoittuu joulu-maaliskuuhun.

Matkat ja liikkuminen

Suomesta ei ole suoria lentoja Kolumbiaan. Lennot maksavat noin 800–1500 euroa. Kolumbian päälentokenttä on Bogotassa sijaitseva El Dorado Airport. Kolumbian kaupungeissa voi liikkua esimerkiksi busseilla ja takseilla. Muista aina varmistaa että taksi on virallinen. Pitempiä matkoja kannattaa kulkea lentäen, joka on käytännöllisin ja turvallisin tapa matkustaa maassa. Busseja ja vuokra-autoa ei suositella vaarallisen liikennekulttuurin sekä turvallisuusriskin vuoksi.

Kolumbia turvallisuus

Turvallisuustilanne Kolumbiassa on parantunut viimeisten 20 vuoden aikana, mutta ennen matkalle lähtöä kannattaa tutustua ulkoministeriön matkustustiedotteeseen. Turvallisuus vaihtelee alueittain. Rajaseuduille ja maaseudulle matkustamista kannattaa välttää aseellisten selkkausten sekä kaappausriskin vuoksi.

Kolumbian kaupungit/matkakohteet

Bogota

Maan pääkaupunki Bogota on vastakohtaisuuksien kaupunki, jossa köyhyys ja rikkaus kävelevät käsi kädessä. Kaupunki sijaitsee 2,6 km korkeudella merenpinnasta, joten korkeuseroon tottumiseen voi mennä pari päivää. Bogotan tärkein alue on historiallinen keskusta, La Candelería, jonka nähtävyyksiin kuuluvat Plaza de Bolivar, Primatial Cathedral of Bogotá , Capitolio Nacional -kansallismuseo, Museo del Oro -kultamuseo, Museo Botero, Museo Arceologico, Museo de Arte Moderno ja Cerro Monserrate–kukkula.

Medellín

Medellin on Kolumbian toiseksi suurin ja tärkein kaupunki, jota pidetään yhtenä Etelä-Amerikan kauneimmista kaupungeista. Medelliä kutsutaan myös ”ikuisen kevään kaupungiksi”, sillä alueella vallitsee lähes jatkuvasti täydellinen sää. Medellin tarjoaa hyviä kohteita kulttuurinystäville sekä vilkasta yöelämää.

San Agustin

San Agustin on etelä-kolumbialainen kylä, joka tunnetaan arkeologisista kohteistaan. Pikkukylässä voi nauttia autenttisesta tunnelmasta ja maya-kulttuurin vaikutteista. San Agustinin arkeologinen puisto kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon.

Cartagena

Cartagena on pohjoisrannikolla sijaitseva vanha siirtomaakaupunki. Satamakaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Cartagenan satama, vanhan kaupungin linnoitukset, Centron katedraalit ja palatsit, San Diegon kauppiaiden korttelit sekä Getsemanín käsityöläisten korttelit. Kaikki edellä mainitut ovat Unescon maailmanperintökohteita. Bocagrande–niemeke on kaupungin suosittu turistialue, josta löytyy pitkiä hiekkarantoja ja tasokkaita hotelleja.

Santa Marta

Santa Marta on yksi Etelä-Amerikan vanhimpia kaupunkeja sekä suosittu rantalomakohde. Alueelta löytyy myös upea Parque nacional natural Tayrona–luonnonpuisto.

San Andres

San Andres on 200 km päässä Kolumbian rannikolta sijaitseva korallisaari, joka tunnetaan valkoisista hiekkarannoistaan ja hyvistä sukellusmahdollisuuksistaan.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli