Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kirgisia

 

Kirgisia on pieni vuoristoinen maa keskellä Aasiaa. Maan luonto koostuu vuorista, laaksoista ja kirkkaista järvistä. Viisi maailman 12:sta korkeimmasta huipusta sijaitsee Kirgisiassa, joten patikointi ja vaellusreitit ovat vailla vertaa. Kaiken lisäksi maan kulttuuriperinne on hyvin kiehtova. Suurin osa maan asukkaista on paimentolaiskansaa, joka elää vailla internetiä. Hevonen on maan yleisin kulkupeli. Jos etsit lomakohdetta, jossa muut turistit eivät ole häiritsemässä, on Kirgisia oikea valinta. Matkailu on Kirgisiassa vähäistä ja tuskin kukaan edes tietää koko maan olemassaolosta. Talvet ovat vuoristoissa todella kylmiä, joten jos aikoo patikoida vuorilla, paras aika matkustaa Kirgisiaan on kesä. Sää vaihtelee maassa suuresti eri osissa. Vuoristoissa on kylmää ja kuivaa, etelässä puolestaan vallitsee subtrooppinen ilmasto. Kesäkausi heinäkuusta syyskuuhun on varmin vaihtoehto loman ajankohdalle. Lumivyöryvaara on suurimmillaan maalis- ja huhtikuussa sekä syys- ja lokakuussa.

Nähtävää ja tekemistä

Vaeltaminen, kiipeily ja ratsastaminen ovat Kirgisian ykkösharrastuksia. Tienšanin vuoristo peittää melkein koko maan pinta-alan, joten vaellusreittejä riittänee. Kokemattomien kannattaa osallistua opastettuihin vaelluksiin, sillä vuoristojen säänvaihtelut voivat aiheuttaa yllättäviä haasteita. Ala Archan kansallispuisto on matkailijoiden suosikkivaelluskohde, joka sijaitsee lähellä Bishkekiä.

Issyk Kul on maailman toiseksi suurin vuoristojärvi, joka ei kuumien lähteiden ansiosta jäädy edes talvella. Järven pinta on 1 607 metriä merenpinnan yläpuolella ja sen pituus on 180 km. Issyk Kul -järven ympärillä on kaupunkeja, kuten alueen suuri Karakol ja suosittu lomakylä Tšolpon-Ata.

Bishkek on Kirgisian pääkaupunki, joka on sekoitus neuvostoaikaista arkkitehtuuria sekä itämaisia rakennuksia. Kaupungissa voi tehdä ostoksia basaareissa ja ruokailla aasialaissa ravintoloissa. Kaupungista löytyy myös muutama klubi ja yökerho. Mikäli haluaa tutustua maan historiaan, on Kirgisian historiallinen museo oiva kohde. Manasin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee 25 km päässä Bishkekista.

Osh on Kirgisian toiseksi suurin kaupunki ja sen eteläpuoli on yksi Kirgisian suosituimpia retkeilyalueita.

Matkat ja liikkuminen

Kirgisiaan ei ole Suomesta suoria lentoja. Nopeiten kohteeseen lentää Istanbulin tai Moskovan kautta. Maassa on kaksi kansainvälistä lentokenttää. Manasin kansainvälinen lentokenttä löytyy 25 km päässä Bishkekista ja toinen kenttä on Oshissa. Kirgisian liikennekulttuuri on Suomeen verrattuna aika kaaosmaista ja tiet ovat huonossa kunnossa. Maassa voi kulkea junalla, busseilla ja kimppatakseilla. Liikenneyhteydet eivät kuitenkaan ole järisyttävän hyvät, sillä suurimmassa osassa maata yleisin kulkuväline on hevonen.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli