Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kenia

 

Kenia on monipuolinen maa, joka tarjoaa matkailijoille tasokkaita rantalomakohteita, safarimatkoja, aktiviteetteja, nähtävyyksiä ja kaupunkeja. Kenian monimuotoinen luonto on itsessään upea nähtävyys: maa on täynnä villieläimiä, trooppisia sademetsiä, savanneja, aavikoita ja koralliriuttoja. Keniassa on myös monia hienoja kansallispuistoja, jossa elää merkittäviä kasvi- ja eläinpopulaatioita. Kenian kansalla ei ole varsinaista yhtenäistä kulttuuria, vaan maassa on paljon erilaisia heimoja. Kieliäkin on paljon, mutta maan viralliset kielet ovat englanti ja swahili. Kannattaa varautua siihen, että Kenia on kurjuutta kokeva maa, jossa aids ja köyhyys ovat yhä suuria ongelmia.

Kenian rannikolla vallitsee trooppinen eli kuuma ja kostea ilmasto. Sadekausia on kaksi: maalis-toukokuussa ja marras-joulukuussa. Vuoristoalueilla on huomattavasti viileämpää ja kuivempaa.

Kenian nähtävyydet

Nairobin kansallispuisto – 7 km päässä Nairobin kaupungista sijaitsevassa luonnonpuistossa voi bongata esimerkiksi sarvikuonoja, leijonia, gepardeja sekä satoja erilaisia lintulajeja.
Mount Kenyan kansallispuisto – Afrikan toiseksi korkeinta vuorta ympäröimä puisto, jossa asustaa monimuotoinen eläinkunta. Puiston alueella voi yöpyä majatalossa tai leirintäalueella.
Masai Mara – Kansallinen suojelualue, jossa elää runsaasti eläimiä. Alueella voi myös yöpyä eritasoisilla leirintäalueilla.
Saaret – Manda, Lamu, Malindi

Mombasa

Mombasa on Kenian toiseksi suurin kaupunki ja suosittu matkailualue. Matkailijan kannattaa suunnata vanhaankaupunkiin, jonka hienoin nähtävyys on Fort Jesus-linnake. Mombasa on tunnettu pitkistä valkoisista hiekkarannoistaan, joista suosituimpia ovat mm. Nyali, Bamburi ja Shanzu. Harrastusmahdollisuuksia on paljon, kuten sukellus, snorklaus, kalastus ja golf. Diani Beach on yksi Mombasan rannikon suosituimmista matkailualueista, joka tarjoaa hiekkarantoja, aktiviteetteja, ostoksia, yöelämää ja hyvätasoisia majoitusvaihtoehtoja.

Nairobi

Nairobi on Kenian pääkaupunki ja yksi Afrikan suurimmista kaupungeista. Rikokset ovat yleisiä ja pimeällä liikkumista kannattaa välttää. Kaupungin keskusta on moderni, mutta laitakaupungilta löytyy perinteikkäämpää tunnelmaa. Suosituimpia nähtävyyksiä ovat Nairobin kansallispuisto, Nairobin rautatiemuseo, Kenian kansallismuseo, Giraffe Center, David Sheldrick’s Orphan Elefant Center ja Bomas of Kenya–kulttuurikeskus.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli