Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kazakstan

 

Kazakstan ei ole se ihan perinteisin matkakohde, mutta takuulla mielenkiintoinen ja eksoottinen. Kazakstan sopii seikkailijaluontoisille matkailijoille sekä luonnon ystäville, jotka eivät kaipaa ympärilleen häiritseviä turistimassoja. Kazakstanin luonto on hyvin monimuotoinen: maasta löytyy aavikkomaista aroa, vuoristoja, kanjoneita, kirkkaita järviä sekä rantaviivaa Kaspianmerelle. Suurin osa maasta on karua, asumatonta aroa, jolla asuvat vain perinteiset paimentolaiset ja villihevoset. Kazakstan on maailman yhdeksäksi suurin valtio sekä Keski-Aasian rikkain valtio sen mittavien öljyvarojen ansiosta. Tämän ansiosta maasta löytyy moderneja ja rikkaita kaupunkeja ostoskeskuksineen ja baareineen, mutta myös köyhiä paimentolaisheimoja perinteisine jurttineen. Kazakstanissa vallitsee mannerilmasto eli kesät ovat lämpimiä ja talvet hyvin kylmiä. Paras aika matkustaa maahan on kesällä touko-syyskuussa.

Nähtävää ja tekemistä Kazakstanissa

Aktiviteetit – Esimerkiksi Chinbulak ja Medeu ovat tunnettuja vuoria, jotka tarjoavat hyviä vaellusreittejä. Chinbulakista löytyy myös hiihtokeskus ja se sijaitsee vain puolen tunnin päässä Almatysta. Tien Shan–vuoristosta löytyy Kolsai Lakesin kolme vuorijärveä, joissa voi uida, kalastaa ja veneillä.

Luonnonsuojelualueet – Kurgaldjinon luonnonpuisto, Naurzumin luonnonpuisto ja Balkhasin järvi

Pääkaupunki Astana – Maan moderneimman metropolin suosituimpia nähtävyyksiä ovat futuristinen Baiterek Tower–torni, Duman–viihdekeskus ja Khan Satyr, maailman suurin teltta, jonka sisällä on mm. ostoskeskus ja vesipuisto..

Semei – Kaupunki Itä-Kazakstanissa, jossa sijaitsee entinen Neuvostoliiton ydinkoealue. Alue oli kauan suljettuna, mutta nykyään siellä pääsee vierailemaan. Semein kaupunginmuseossa voi tutustua ydinohjelman historiaan. Säteilyn aiheuttamat vaikutukset näkyvät asukkaissa edelleen.

Turkestan – Silkkitien varrella sijaitseva kaupunki on suosittu pyhiinvaelluskohde. Khoja Ahmed Yasavin mausoleumi on yksi Kazakstanin merkittävimmistä monumenteista.

Almatyn kaupunki

Almaty on Kazakstanin entinen pääkaupunki, joka on jäänyt Astanasta kehityksen suhteen hiukan jälkeen. Kohde sopii historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Varsinaista vanhaa kaupunkia ei Almatyssa ole, mutta historiaan voi tutustua esim. museoissa. Kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat mm. Panfilovin puisto, kaupungintalo, Uusi aukio, Valtion keskusmuseo ja Valtion taidemuseo. Kaupungin ooppera-, baletti- ja teatteritarjonta on erittäin korkeatasoinen. Vuorten ympäröimä Almaty on hyvä tukikohta niille, jotka haluavat lähteä patikoimaan ja vaeltamaan. Kaupungista järjestetään retkiä Tian Shan–vuoristoon ja talviurheilukeskuksiin. Almatyssa voi liikkua johdinautoilla ja busseilla.

Matkustaminen Kazakstaniin ja liikkuminen

Suomesta ei ole kohteeseen suoria lentoja, mutta muutamista Euroopan maista lentoja kyllä löytyy. Maahan voi saapua myös junalla esimerkiksi Moskovasta. Kazakstan on hyvin suuri maa, joten liikkuminen vie aikaa. Kätevin tapa matkustaa eri kaupunkien välillä on juna tai lentokone. Myös busseja liikkuu, mutta tiet ovat paikoin huonokuntoisia ja bussit vanhanaikaisia.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli