Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Vancouver, Kanada

Home / Kanada / Vancouver, Kanada

 

Vancouver on Kanadan suurimpia kaupunkeja, joka sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadan länsirannikolla. Kansainvälissä elämänlaatututkimuksissa Vancouver on aina ollut kärkikastissa maailman parhaimpien kaupunkien joukossa. Vancouver on erittäin hyvä kaupunkilomakohde, jossa aktiivilomailijakin viihtyy. Kaupunki on nimittäin sijaitsee meren ja vuoriston äärellä. Vuoristossa voi harrastaa mm. laskettelua ja lumilautailua. Vancouverista on hyvät yhteydet Whistlerin laskettelurinteille ja golfkentille. Kaupungista löytyy myös paljon kulttuurielämyksiä ja viihdettä.

Vancouverin sää on Kanadan mittapuulla melko lämmin. Kylmimpienkin kuukausien aikana joulu-helmikuussa lämpötila pysyy plussan puolella. Heinä-elokuussa Vancouverissa on lämpimintä päivälämpötilan ollessa keskimäärin 22 astetta.

Vancouverin nähtävyydet

Harbour Centre -pilvenpiirtäjässä on näköalatorni, josta näkee koko Vancouverin ja sen vuoret.

Grouse Mountain on kaupungin vieressä sijaitseva vuori, jonne voi nousta gondolihissillä. Vuorelta löytyy laskettelurinteiden lisäksi mm. seikkailuratoja ja vaijeriliukua.

Capilanon riippusilta on maailman pisimpiä ja kaupungin tärkein maamerkki. Sillan alapuolella virtaa Capilano-joki.
Kaupungin suosituimpia puistoja ovat Stanley Park ja Capilano Suspension Bridge Park, jossa myös Capilanon riippusilja sijaitsee.

Vancouver Aquarium on suuri julkinen akvaario, joka sijaitsee Stanley Park -puistossa. Erilaisia kalalajeja, selkärangattomia ja matelijoita on mieletön määrä.

Vancouver Art Gallery -taidemuseossa on yksi Kanadan suurimmista taidekokoelmista.

Telus World of Science on interaktiivinen tiedekeskus, joka sopii koko perheelle.

Granville Island on Vancouverin edustalla oleva saari, jossa on suuri julkinen markkinapaikka ja useita näytelmäteattereita.

Aktiviteetit

Kaupunkia ympäröivä luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet moneen toimintaan. Kaupungissa ja sen läheisyydessä voi harrastaa mm. laskettelua, lumilautailua, kiipeilyä, ratsastusta, golfia, kalastusta, vaellusta ja kaikenlaista retkeilyä. Grouse Mountain, Cypress ja Mount Seymour ovat tunnettuja laskettelupaikkoja kaupungin lähellä. Maailmankuulu talviurheilukeskus Whistler sijaitsee kahden tunnin ajomatkan päässä Vancouverista. Mikäli kelit suosivat, voi kaupungissa myös harrastaa rantalomailua Kitsilano Beachilla.

Ostokset

Vancouverissa hintataso on vähän edullisempi kuin Suomessa. Kaupungista löytyy paljon hyviä ostoskeskuksia. Pacific Centre on keskustan suurimpia ostoskeskuksia. Robson Street on kaupungin paras shoppailukatu.

Ravintolat ja yöelämä

Syöminen on halvempaa kuin Suomessa. Ravintoloita löytyy hyvin monentasoisia ja -tyylisiä. Erilaiset etniset keittiöt löytyy kaupungista hyvin edustettuina. Chinatownista saa hyvää ruokaa erittäin edullisesti. Kaupungissa on vilkas yöelämä. Suurin osa kaupungin yöelämästä ja viihdetarjonnasta sijoittuu keskustaan, Granville Malliin.

Liikkuminen ja matkat

Vancouverin joukkoliikenne on hyvin toimiva. Kaupungissa voi liikkua busseilla, johdinbusseilla, metrolla (SkyTrain) ja vesibussilla (SeaBus).

Suurin osa lennoista laskeutuu Vancouver International Airportille, joka sijaitsee 15km päässä keskustasta. Suoria lentoja Suomesta ei kaupunkiin ole.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli