Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kanada / Toronto, Kanada

 

Toronto on Kanadan suurin kaupunki, joka tunnetaan kauniista luonnostaan, korkeista rakennuksistaan, siisteydestään ja ystävällisistä ihmisistään. Kaupunki muistuttaa hyvin paljon New Yorkia pienoiskoossa, mutta Toronto on huomattavasti turvallisempi paikka. Suurkaupunkimaisuudestaan huolimatta Toronton keskustassa on paljon viheralueita. Upea luonto järvineen ja vuoristoineen sijaitsee aivan lyhyen matkan päässä, joten aktiivilomailijakin viihtyy kohteessa. Kaupungissa on loistavat shoppailumahdollisuudet sekä valtava ravintola-, baari- ja yökerhotarjonta. Myös kulttuuritarjonta on todella runsas, sillä kaupunki on täynnä museoita, taidegallerioita, teattereita, konserttisaleja, oopperoita ym. Kesällä Torontossa voi myös harrastaa rantalomailua. Parasta aikaa matkustaa kaupunkiin on kesä, jolloin lämpötila pysyttelee reilusti 20 asteen yläpuolella. Talvet ovat hyvin kylmiä.

Toronton nähtävyydet ja aktiviteetit

  • Yli 500-metrinen CN-televisiotorni on huikea näköalapaikka, joka ei sovi korkeanpaikankammoisille. Osa tornin näköalapaikan lattiasta on lasia. Torni toimii myös hyvänä maamerkkinä kaupungissa suunnistettaessa.
  • Toronton kaupungintalo on suomalaisen Viljo Revellin suunnittelema.
  • Kaupungissa on lukuisia museoita. The Royal Ontario Museum esittelee maailmojen kulttuureja, Hockey Hall of Fame -museo on jääkiekkofanien superkohde ja taiteen ystävät viihtyvät Ontarion taidegalleriassa.
  • Torontossa on tarjolla huippuluokan balettia, oopperaa, klassista musiikkia ja teatteria. Kaupungissa järjestetään myös paljon tapahtumia, joista kuuluisin on Toronto International Film Festival.
  • Air Canada Centressä voi seurata paikallisen jääkiekkojoukkueen Toronto Maple Leafsin kotiotteluita.
  • Centre Island -saaristo on kaupungin suosituin ulkoilualue, jossa on mukavia kävely- ja pyöräilyreittejä sekä uimarantoja.
  • Toronto on hyvin monikulttuurinen kaupunki, johon on syntynyt eri ryhmien muodostamia kortteleita, kuten kuten Little Italy, Little Jamaica, Little India, Little Mogadishu, Koreatown ja Chinatown. Gay-kulttuuria edustava gayborhood sijaitsee keskustassa Churchin ja Wellesleyn alueella.
  • Suurten järvien alue (Great Lakes) on viiden suuren järven (Erie, Huron, Ontario, Michigan ja Superior) muodostama maailman suurin järvialue, joka ulottuu Kanadan ja Yhdysvaltojen alueille. Luontoalueelta löytyy harrastusmahdollisuuksia valtavasti. Järvissä voi harrastaa mm. sukellusta, melontaa ja koskenlaskua. Vuorilla voi patikoida, kiipeillä ja lasketella.
  • Muutaman kymmenen kilometrin päästä keskustasta löytyvät lapsiperheiden suosikkikohteet: Kanadan suurin eläintarha, Canada’s Wonderland -huvipuisto sekä Ontario Place-vesipuisto.
  • Niagaran putouksille on vain n. 120km matka ja sinne tehdään Torontosta turistibussiretkiä päivittäin.

Toronton ravintolat ja yöelämä

Kaupunki on täynnä eritasoisia ravintoloita ja keittiöitä eri puolilta maailmaa. Syöminen on melko edullista. St. Lawrence Market on kaupungin kuuluisin kauppahalli, josta löytyy yli 50 erilaista herkkukauppaa. Kaupungista löytyy valtavasti erilaisia baareja ja yökerhoja. Bilettäjän kannattaa suunnata Clubland -nimiselle alueelle, jonne on keskittynyt valtavasti yökerhoja, baareja, ravintoloita ja muuta viihdetarjontaa.

Ostokset Torontossa

Toronto on erinomainen shoppailupaikka. Kaupungissa on lukuisia ostoskatuja sekä ostoskeskuksia. PATH on maailman suurin maanalainen ostoskeskus ja Eaton Center on koko Pohjois-Amerikan suurin maanpäällinen ostoskeskus. Yorkvillen kaupunginosasta löytyy paljon mielenkiintoisia pikkuputiikkeja.

Liikkuminen

Torontossa on hyvin toimiva julkinen liikenne. Kaupungissa voi liikkua metrolla, busseilla, raitiovaunuilla tai junilla. Toronton lentoasema sijaitsee 27 km päässä keskustasta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli