Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kanada / Quebec City, Kanada

 

Quebec City on Quebecin provinssin pääkaupunki Kanadassa, St. Lawrence-joen varrella. Alueen ainoa virallinen kieli on ranska ja ranskalainen perimä on esillä mm. kulttuurissa. Quebeciin kannattaa matkustaa on talvella.

Nähtävyyksiä Quebecissa

Suurin osa nähtävyyksistä sijaitsee muurien ympäröimässä vanhassa kaupungissa, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Sen yksi tunnetuimmista nähtävyyksistä on Chateau Frontenac -linna, joka on nykyisin Fairmontin luksushotelli. Muurien päällä voi käydä katselemassa maisemien lisäksi tykkejä.

Talvella vanhassa kaupungissa järjestetään karnevaalit, jossa on esillä mm. jääveistoksia.

Tunnettuja nähtävyyksiä ovat myös Quebecin taidemuseo Musée National des Beaux-Arts du Québec, kahdesti tulipalossa tuhoutunut Pohjois-Amerikan vanhin kivikirkko Notre-Dame-des-Victoires ja alkuperäiskansojen elämää esittävä Musée de la civilisation.

Noin 15 kilometrin ajomatkan päässä Quebec Citystä sijaitsee Montmorencyn vesiputoukset. 83 metriä korkea Montmorencyn putous on huomattavasti korkeampi kuin kuuluisa Niagaran putous. Putousta voi katsella sen lähistöön rakennetuilta portailta tai riippusillalta. Talvella putouksen alle kertynyt jäävalli tekee siitä entistä näyttävämmän.

Tekemistä Quebecissa

Talvella Quebecissa on hyvät mahdollisuudet kokeilla koiravaljakkoajelua, hiitoa, lumikenkäilyä, lasketella ja lumilautailla. Kaupungissa on myös vesipuistoja, jotka toimivat talvisin elämyspuistoina missä voi laskea mäkeä kumirenkailla ja -veneillä, luistella ja ajaa jääkartingia.

Voit myös käydä katsomassa jääkiekko-otteluita, mutta valitettavasti Quebec Cityssä NHL-joukkuetta. Lähin NHL-joukkue on Montrealissa. Quebecissa järjestetään maailman suurin juniorijääkiekkoturnaus Tournoi International Pee-Wee, mihin osallistuu myös suomalaisia juniorijoukkueita. Quebecin areena on nimeltään Colisée Pepsi.

Kesäisin Quebecin luonto tarjoaa mahdollisuudet mm. melontaan, retkeilyyn ja patikointiin. Rannikoilla voi käydä ihailemassa valaita.

Ostokset Quebecissa

Matkamuistoja voi ostaa mm. vanhan kaupungin putiikeista. Suosittuja tuliaisia ovat vaahterasiirappi ja siitä valmistetut makeiset. Kaupungissa on myös useita tavarataloja ja ostoskeskuksia.

Etsi ja varaa lennot Quebec Cityyn »
Etsi ja varaa lennot Montrealiin »
Etsi ja varaa hotelli Quebec Citystä »

Kuvia Quebec Citystä


LentohakuHotellihakuLento+hotelli