Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kanada / Montreal, Kanada

 

Montreal on Kanadan toiseksi suurin ja Quebecin provinssin suurin kaupunki. Se tunnetaan Kanadassa eurooppalaistyylisenä ja ranskankielisenä kaupunkina. Montreal tarjoaa ympäri vuoden matkailijalle urheilutapahtumia, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Kaupungin maamerkkinä tunnetaan kolmihuippuinen Mount Royal. Vuorelta on upeat näkymät kaupunkiin ja sen puistot ovat suosittuja käyntikohteita.

Montrealin alueet ja kaupunginosat

Quartier Latin on yliopistonsa ansiosta nuorekas ja vilkas kaupunginosa. Vanha kaupunki on nimeltään Rue St. Denis, se tarjoaa paljon nähtävää, tunnelmallisia ravintoloita ja shoppailumahdollisuuksia. Paikallisten ihannoima The Plateau on boheemi ja värikäs taiteilijoiden suosima kaupunginosa. Montrealista löytyy myös The Village niminen kaupunginosa, joka tunnetaan seksuaalivähemmistöjen yhteisöistä.

Nähtävyyksiä Montrealissa

Yksi suosituimmista nähtävyyksiä on Notre-Dame Basilica kirkko, se sijaitsee Montrealin vanhassa kaupungissa. Vanhasta kaupungista löydät myös Bonsecours Market -markkinarakennuksen, jossa myydään paikallisia tuotteita kuten käsityötavaroita. Vanhan kaupungin muita nähtävyyksiä ovat mm. Old Port eli vanha satama, vanha pääkatu Rue St. Paul ja markkina-aukio Place Jacques-Cartier, jonka reunustalla sijaitsee suosittu valokuvauskohde on Montreal City Hall eli Montrealin kaupungitalo.

Montrealissa on myös suuri kasvitieteellinen puutarha, joka sisältää noin 22 000 kasvilajia, 30. teemapuutarhaa ja 10 kasvihuonetta. Yksi nähtävyys on kalteva, 175 metriä korkea Montréal Tower Observatory torni, joka sijaitsee Montrealin Olympia-stadionilla. Tornin lähellä sijaitsee Montreal Biosphère, joka on interaktiivinen museo.

Montrealin maanalainen kaupunki

Underground City eli Montrealin maanalainen kaupunki on kaupungin alle on rakennettu 12 neliökilometriä ja 32 kilometriä pitkä tunneliverkosto. Underground Citystä löydät lukuisia kauppoja, ostoskeskuksia ja tavarataloja. Täällä voit shoppailla välittämättä vesisateista tai talven kylmyydestä.

Urheilua Montrealissa

Montreal tunnetaan NHL-joukkueestaan Montreal Canadiensista. Vähintään yhden NHL-ottelun seuraaminen kuuluu monen matkaohjelmaan. Montreal Canadiens pelaa kotiottelunsa Bell Centtressä, joka sijaitsee kaupungin keskustassa.

Kesäsisin Montrealissa ajetaan kilpaa Circuit Gilles Villeneuven radalla Formula 1 -sarjan Kanadan Grand Prix. Rata sijaitsee Notre Damen saarella.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli