Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kanada / Edmonton, Kanada

 

Edmonton on Albertan provinssin pääkaupunki, jossa asuu yli 1,1 miljoonaa ihmistä. Kaupunki on tunnettu Pohjois-Amerikan suurimmasta ja maailman viidenneksi suurimmasta ostoskeskuksesta, West Edmonton Mallista, joka sisältää mm. maailman suurimman sisävesipuiston sekä huvipuiston. Edmonton on Kanadan aurinkoisimpia kaupunkeja, joka sopii hyvin monenlaiseen tekemiseen. Kulttuurinähtävyyksiä, aktiviteetteja, shoppailumahdollisuuksia ja yöelämää on tarjolla runsaasti. Edmonton on kesäisin lämmin kaupunki, mutta kuumuudesta ei tarvitse kärsiä. Talvella kaupungissa on suunnilleen yhtä kylmä kuin Suomessa ja pakkaset paukkuvat.

Nähtävää ja tekemistä

Fort Edmonton Park – Kanadan suurin historiapuisto, joka kuvaa elämää Albertan provinssissa historian eri aikakausina.

Valley Zoo – Eläintarha, jossa asuu yli 100 uhanalaista eläinlajia.

World Waterpark – West Edmonton Mall -kauppakeskuksessa sijaitseva vesipuisto.

Galaxyland – West Edmonton Mall -kauppakeskuksessa sijaitseva huvipuisto, jossa on maailman suurin sisätiloissa toimiva vuoristorata.

Art Gallery of Alberta – Monipuolinen ja arvostettu taidemuseo.

Muttart Conservatory – Kasvitieteellinen puutarha, joka pitää sisällään neljä eri tyyppistä ilmastoa ja niiden kasvillisuutta.

TELUS World of Science – Laadukas ja mielenkiintoinen tiedekeskus, jossa lapsetkin viihtyvät.

Ostokset ja ravintolat

West Edmonton Mall on shoppailijoiden ehdoton ykköskohde. Keskuksessa on yli 800 liikettä, 100 ravintolaa, tekojärvi, luistinrata, kasino, minigolf-rata, vesipuisto ja huvipuisto. Myös keskusta on hyvää shoppailualuetta ja erityisesti Whyte Avenue on suosittu ostospaikka. Hintataso on hieman Suomea alhaisempi.

Kaupungin ravintolatarjonta on monikulttuurinen ja syöminen on hiukan edullisempaa kuin Suomessa. Edmonton on myös oiva juhlimispaikka. Whyte Avenue ja Jasper Avenue ovat alueita, joilta löytyy runsaasti baareja ja klubeja.

Matkat Edmontoniin

Edmontonissa on toimiva bussiverkosto ja matkalippujen hinnat ovat kohtuullisen edullisia. Kaupungin lentokenttä on nimeltään Edmonton International Airport. Matkan joutuu taittamaan ainakin yhden välilaskun kautta.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli