Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Kambodza

 

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Kambodza tarjoaa matkailijalle historiaa, kauniita rantoja ja ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Eteläosassa sijaitsee upeita hiekkarantoja ja pohjoisessa koskemattomia viidakoita sekä vuoristoja. Kambodzan lomalla voi tutustua uskomattomiin luonnonnähtävyyksiin sekä muinaisten sivilisaatioiden historiallisiin jäänteisiin.  Kambodza on rauhallinen ja turvallinen matkustusmaa, joka on vielä toistaiseksi välttynyt suurilta turistimassoilta. Kohde sopii rauhaa ja koskemattomia seutuja etsiville luontomatkaajille sekä historiasta kiinnostuneille matkailijoille. Kambodzan historia on verinen, mutta siitä huolimatta maan asukkaat ovat iloisia ja ystävällisiä turisteja kohtaan. Kambodza on todella köyhä maa, joten matkailijoiden tuomat taalat tulevat tarpeeseen.

Paras aika matkustaa Kambodzassa on marraskuusta helmikuuhun, jolloin lämpötilat pysyttelevät 25 ja 30 asteen välillä. Monsuunisateet alkavat toukokuussa ja muuttuvat syys-lokakuuhun mennessä lyhytkestoisimmiksi. Kesällä maalis-huhtikuussa vallitsevat 40 asteen päivälämpötilat ovat monelle matkailijalle liikaa.

Kambodzan nähtävyydet

Angkorin temppelit – 700-luvulla rakennetut temppelit ovat Kambodzan kuuluisimpia turistinähtävyyksiä. Unescon perintölistalle kuuluvia temppeleitä on rakennettu ympäri viidakkoa, Siam Reapin kaupungin lähistölle. Tunnetuin temppeleistä on loistokas Angkor Wat, jonka lisäksi kannattaa katsastaa myös Bayon, Ta Prohm ja East Mebon. Oppaat kertovat ainutlaatuisten temppeleiden historiasta muutamaa dollaria vastaan. Mikäli haluaa tutustua alueeseen perinpohjaisesti, kannattaa Angkorin temppelialueelle majoittua. Alueella voi liikkua helposti vuokraamalla tuk-tukin kuljettajineen.

Tuol Slengin vankilamuseo – Pysäyttävä, maan verisestä historiasta kertova kohde. Punakhmerien pitämä vanhassa vankilassa kidutettiin ja murhattiin noin 14 000 ihmistä. Museossa on nähtävissä kidutusvälineitä, kidutettujen valokuvia ym. materiaalia.

Choeung Ekin Killing Fields – Suurin osa Toul Slengin vankilassa olleista ihmisistä murhattiin täällä.

Sihanoukvillen hiekkarannat – Maan etelärannalla sijaitsevat hiekkarannat ovat lähes koskemattomia. Sihanoukvillen kaupungin ulkopuolella olevilla paratiisirannoilla voi viettää rauhallista rantalomaa ja harrastaa mm. snorklaamista, sukeltamista ja kalastusta. Myös etelärannikon saariin kannattaa tutustua.

Kansallispuistot – Luontoelämyksiä kannattaa mennä etsimään maan lukuisista kansallispuistoista. Helpon matkan päässä olevia kohteita ovat esimerkiksi Kirirom National Park ja Ream Natonal Park.

Phnom Penh

Phnom Penh on Kambodžan vilkas pääkaupunki, jonka nykyaikaisessa, modernissa ympäristössä on edelleen havaittavissa punakhmerien ajan synkkä historia. Phnom Penhissä on paljon tärkeitä kulttuurinähtävyyksiä. Vierailemisen arvoisia paikkoja ovat Toul Sleng–vankilamuseo, Choeung Ek, Killing Fields, Wat Moha Montrein ja Wat Phnomin temppelit, kansallismuseo, keskustori sekä Kuninkaallinen palatsi ja hopeinen pagoda.

Siem Reap

Siem Reap tunnetaan Angkorin temppelialueesta, joka sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä kaupungista. Siem Reapin lähistöltä löytyy myös Floating Village eli kelluva kylä, joka on rakennettu tolppien varaan. Siem Reapin kaupungista itsestäänkin löytyy tekemistä, kuten museoita ja Night market -markkinapaikka, jossa myydään kaikkea hyvin edullisesti. Yöelämää voi viettää vilkkaalla Pub Street -kävelykadulla.

Matkat Kambodzaan ja liikkuminen

Kansainväliset lennot saapuvat joko Phnom Penhin tai Siem Reapin lentokentille. Kambodza on suosittu reppureissaajien omatoimikohde, mutta myös muutamat pienet matkatoimistot järjestävät kohteeseen kiertomatkoja. Lentolippujen hinnat pyörivät noin 800-1000 euron paikkeilla. Kambodzassa voi liikkua mm. busseilla, jokilaivoilla ja mopotakseilla. Myös vuokra-auto kuljettajineen on hyvä vaihtoehto. Maantiet ovat suuressa osassa maassa hyvin huonokuntoisia, joten itse ajaminen ei ole mukavimmasta päästä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli