Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Jordania

 

Jordania on nopeasti suosiotaan kasvattanut matkailukohde, joka sopii esimerkiksi rantalomailijoille, sukeltajille ja kulttuurin ystäville. Jordaniasta löytyy valtavasti historiallisia paikkoja ja nähtävyyksiä, kuten muinainen Petran kaupunki. Kulttuurihistorian vastapainona modernista pääkaupungista löytyy myös suuria ostoskeskuksia ja yöelämää. Punainen meri tarjoaa paljon harrastusmahdollisuuksia ja erityisesti sukeltaminen ja snorklaaminen värikkäillä koralliriutoilla on huikea kokemus.

Jordania on rauhallinen matkakohde arabimaailman levottomuuksista huolimatta. Naisten ei ole pakollista käyttää huntua, mutta hotellialueiden ulkopuolella kannattaa ainakin olkapäät peittää. Amman ja Punaisenmeren turistikohteet ovat sääntöjen suhteen vapaamielisempiä kuin pienemmät paikkakunnat.

Jordaniassa on lämmintä ja aurinkoista ympäri vuoden. Kesällä lämpötilat kohoavat jopa 40 asteeseen ja talvellakin lämpötila pysyttelee yli 20 asteessa. Suosituinta matkustusaikaa on talvi.

Jordaniassa kannattaa liikkua taksilla, sillä se on helppoa ja hyvin edullista.

Aqaba ja Tala Bay

Aqaba on suosittu rantakohde, jossa on erinomaiset sukellus- ja snorklausmahdollisuudet. Rannat ovat hienoja ja hyvin hoidettuja, ja tekemistä riittää myös lapsille. Punaisenmeren rannan edustalta löytyvä koralliriutta on uskomaton sukelluskohde. Merenalaiseen maailmaan pääsee tutustumaan myös lasinpohjaveneen kyydissä. Aqabasta löytyy myös maan ainut satama sekä keskiaikaisia raunioita. Aqaban lähellä sijaitseva Tala Bay on lapsiperheiden suosima, Aqabaa rauhallisempi rantalomakohde, joka tarjoaa rantojen lisäksi myös kylpylähoitoja.

Amman

Pääkaupunki Amman jakautuu itäiseen ja läntiseen osaan. Läntinen osa on moderni ja länsimaistunut, nykyaikainen kaupunki, josta löytyy ostoskeskuksia ja baareja. Ammanin itäinen osa on vanha ja perinteisempi paikka, josta löytyvät myös kaikki historialliset nähtävyydet. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat kaupungin korkeimmalla kukkulalla sijaitseva abal al-Qal’a-linnoitus, roomalainen amfiteatteri, al-Qasr – palatsi, Husseinin moskeija ja Arkeologinen museo.

Kuollutmeri

Kuollutmeri on Jordanian ja Israelin rajalla sijaitseva järvi, joka sijaitsee 400 metriä merenpinnan alapuolella ja on siten maapallon matalin kohta. Järven vesi on todella suolapitoista, joten se kannattelee uimareita hämmästyttävän hyvin. Mineraalipitoisella vedellä uskotaan myös olevan terveysvaikutuksia.

Jerash

Jerashin kaupungin roomalaiset rauniot ovat huikea nähtävyys. Rauniokaupungista löytyy mm. roomalainen amfiteatteri, Artemiksen temppeli, Hadrianuksen kaari ja Gerasan foorumi.

Petra

Jordanian ehdottomasti kuuluisin nähtävyys on hiekkakivikallioon hakattu muinainen kaupunki Petra. Unescon maailmaperintökohteisiin kuuluva, tuhansia vuosia vanha kaupunki hylättiin tiettävästi jo 600-luvun lopulla ja löydettiin uudestaan vasta 1800-luvulla.

Wadi Rum

Wadi Rumin laakso tarjoaa mahtavia aavikkomaisemia ja vuorimuodostumia. Aavikkoseikkailulle voi lähteä esimerkiksi mönkijä, maasturin, kamelin tai kuumailmapallon kyydissä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli