Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Jamaika

 

Karibianmerellä sijaitseva Jamaika on täydellinen rantalomakohde, jonka vahvuuksia ovat valkoiset hiekkarannat, kirkas vesi, lämmin trooppinen ilmasto, kaunis luonto ja leppoisa karibialainen tunnelma. Jamaika on erityisen tunnettu paratiisimaisista korallirannoistaan, reggae-musiikista, rommista ja rastafareista. Reggaeta soitetaan kaikkialla ja ihmiset ovat rentoja ja hyväntuulisia. Rentoilun lisäksi aktiviteeteja löytyy runsaasti, kuten kaikenlaisia vesiurheilulajeja, veneilyä, kalastusta, golfia ja kaikenlaisia retkiä saaren nähtävyyksille. Hiekkarantojen lisäksi saarella on paljon muitakin luonnonnähtävyyksiä, kuten luolia, vesiputouksia ja vuoria. Jamaikassa käydessään kannattaa ehdottomasti maistaa saaren erikoisuuksia: rommia ja Blue Mountain-kahvia.

Ilmasto on trooppinen ja lämpötila pysyy ympäri vuoden 25-28 asteen tienoilla. Kuiva kausi kestää joulukuusta huhtikuun.

Kingston

Jamaikan pääkaupunki Kingston on vilkas ja eläväinen paikka, jamaikalaisen kulttuurin kehto. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa, sillä Kingston ei ole turvallinen kaupunki. Rikollisuutta on paljon ja liikenne on melko kaaosmaista. Yleisiä kulkuneuvoja ei suositella käytettäväksi ja lähiöt kannattaa kiertää kaukaa. Yöelämä on kaupungissa vilkasta, mutta öiseen aikaan kannattaa liikkua taksilla. Kingstonin vetovoimaisin nähtävyys on Bob Marleylle omistettu museo.

Negril

Negril on täysverinen rantalomakohde. Sen yli kymmenen kilometriä pitkä Seven Mile Beach on Jamaikan kauneimpia rantoja. Rannan edustalla on ravintoloita, kahviloita, baareja ja kojuja. Taustalla soi reggae ja meininki on rento ja leppoisa. Iltaelämääkin löytyy ja kaikenlaisia soittokeikkoja. Kaupunki on säilyttänyt hyvin alkuperäisen ”hippimäisen” tunnelmansa.

Ocho Rios

Och Rios on Jamaikan suosituimpia turistikohteita. Kaupungista löytyy paljon rantoja, ravintoloita, baareja, yökerhoja, ostoskeskuksia ja pikkuputiikkeja. Dolphin Coven rannalla on pääsee uimaan delfiinien seurassa. Ocho Riosissa sijaitsee Jamaikan tunnetuin vesiputous Dunn’s River Falls, joka koostuu monista porramaisista vesiputouksista, joita pitkin voi kiivetä putouksen laelle ihailemaan näkymiä. Bob Marleyn syntymäpaikka Nine Mile sijaitsee tunnin ajomatkan päässä Ocho Riosista.

Montego Bay

Montego Bay on Jamaikan toisiksi suurin kaupunki ja myös saaren kuuluisimpia rantakohteita. Montego Bay on rantalomakohteena suorastaan täydellinen. Hotellit ovat pääasiassa ensiluokkaisia. Rannat ovat vaaleita ja pehmeähiekkaisia, ja meri tyyni koralliriutan ansiosta. Rannalla voi harrastaa esim. snorklausta, melontaa ja purjelautailua. Pääkadun lähellä sijaitsee ranta nimeltään Doctor’s Cave Beach. Montego Bayn pääkadun, Gloucester Avenuelta (toiselta nimeltään Hip Strip) löytyy runsaasti katukauppiaita, ravintoloita, hotelleja ja baareja. Saaressa voi osallistua erilaisille luontoretkille, lähteä lauttamatkalle Great River-joelle, pelata golfia ja tennistä, kalastaa ja ratsastaa.

Lucea

Lucea on pikkukaupunki, jossa voi rauhassa keskittyä vain auringonottoon, uimiseen ja rentoutumiseen. Se sijaitsee lähellä Montego Bayta ja Negriliä. Kaupungilta löytyy pikkukauppoja, ravintoloita, baareja, puistoja, museoita sekä jonkin verran historiallisia nähtävyyksiä. Lauantaisin järjestetään markkinat.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli