Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Itävalta / Wien, Itävalta

 

Mozartin, Beethovenin ja Straussin kotikaupunki Wien houkuttelee matkailijoita historiallaan, suklaisilla Sacher-kakuillaan ja klassisen musiikin sävelmillään. Niiden lisäksi Wien tunnetaan Habsburgereista, viineistä, oopperasta ja arkkitehtuurista. 1,5 miljoonan asukkaan Wien sijaitsee Tonava-joen varrella ja se on Itävallan ja klassisen musiikin pääkaupunki. Suosituimpia matkustusajankohtia ovat pääsiäinen ja heinä-elokuu ja joulu-tammikuu, jolloin valmismatkat voivat olla kalliimpia kuin omatoimimatkat.

Wienissä on paljon kahviloita, joissa voi nauttia kahvin lisäksi suklaasta, Apfelstrudel -omenatortusta, sacher-leivoksista ja muista herkuista. Perinteiseen tapaan iltaa vietetään paikallisen viinin ja hyvän ruuan parissa ravintoloissa.

Wienin nähtävyydet

Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat raatihuone, Stephansdomin katedraali vanhassa kaupungissa ja keisarilliset Habsburgien suvun palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn. Wienissä on vanhoista ratsastushalleista tehty museokortteli, josta löytyy mm. Leopold museo ja modernin taiteen museo. Lisäksi Wienin bulevardikadulla on useita taidegallerioita, puutarhoja ja puistoja, joissa järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Ostokset Wienissä

Wien on erinomainen kaupunki shoppailijalle. Wienin pääostoskatu on Maria Hilferstrasse, josta löydät kauppoja kirjakaupoista, huonekalu- ja muotiliikkeisiin. Sivukadut tarjoavat mahdollisuuden ostaa käsitöitä. Luksustuotteet kuten kellot, jalokivet, korut ja arvotavarat löydät Innere Stadista eli ydinkeskustan alueelta. Kärtner Strasse, Am Graben ja Kohlmarkt ovat myös shoppailijoiden suosimia paikkoja.

Wienin yöelämä

Yöelämä keskittyy Gurteliin, missä sijaitsee useimmat baarit ja klubit. Wienin vanhassa kaupungissa on myös hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja, mutta ne ovat rauhallisempia. Jotkin illanviettopaikoista ovat täysin englanninkielisiä.

Lennot ja matkat Wieniin

Useat matkatoimistot järjestävät opastettuja ja omatoimisia matkoja Wieniin. Pakettimatka voi tulla edullisemmaksi kuin omatoiminen lentäminen Wieniin. Voit myös varata itse lennot Wieniin ja hotellin Wienistä. Huomio että voit myös lentää Bratislavaan Slovakiaan, jonka lentokenttä sijaitsee vain reilun 50 kilometrin päässä Wienistä, mistä pääsee helposti Wieniin linja-autolla tai Bratislavan rautatieasemalta junalla.

Etsi ja varaa lennot Wieniin »
Etsi ja varaa lennot Bratislavaan »
Etsi ja varaa hotelli Wienistä »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli