Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Italia / Rooma, Italia

 

Rooma on kaupunki tulvillaan historiaa. Vähän joka kulmalla on antiikin ajan arkkitehtuuria muistuttamassa suuruuden ajoista. Kaupunki on täynnä keskiaikaisia kirkkoja, palatseja, muistomerkkejä, suihkulähteitä ja raunioita. Nähtävää riittää runsaasti ja kaikkea ei voi mitenkään mahduttaa yhdelle reissulle. Rooma on myös oiva shoppailukaupunki täynnä muotia ja huippudesingiä. Kesät ovat kuumia, jolloin lämpötila lähenee 30 astetta. Paras aika matkustaa kaupunkiin on keväällä ja syksyllä, jolloin ei ole liian kylmä eikä tukalan kuuma.

Nähtävyydet

– Colosseum – Maailmankuulun amfiteatterin rauniot keskellä Roomaa.
– Forum Romanum – Muinaisen Rooman keskusta, jonka ympärille kaupunki ajan myötä kehittyi. Alue on suuri ja siellä on valtavasti nähtävää.
– Circus Maximus – Antiikin Rooman ajoilta oleva areena, jossa järjestettiin kilpa-ajoja sekä gladiaattoritaisteluja.
– Palatine-kukkula – Merkittävin Rooman seitsemästä kukkulasta, jossa on runsaasti jäänteitä antiikin ajoilta.
– Espanjalaiset portaat – Yhdet Euroopan pisimmistä ja leveimmistä portaista vievät Trinitá dei Montin kirkolle. Portaat sijaitsevat suositulla Piazza di Spagna -aukiolla.
– Pantheon – 2000 vuotta vanha temppeli, erinomaisessa kunnossa säilynyt antiikin ajan rakennus.
– Fontana di Trevi – Kuuluisa suihkulähde
– Piazza Navona – Rooman yksi merkittävimmistä aukioista
– Vatikaani – Pieni itsenäinen kaupunkivaltio keskellä Roomaa, joka on katolilaisuuden keskus ja Paavin kotipaikka. Siellä sijaitsee myös näyttävä Pietarinkirkko.

Ostokset

Roomasta löytyy paljon kauppoja, tavarataloja ja pikkuputiikkeja. Espanjalaisten portaiden läheisyydestä löytyy hintavimmat putiikit. Rooma on Milanon ohella italialaisen muodin keskus. Erilaiset nahkatuotteet ovat suosittuja ostoksia. Tunnetuimpia ja ei-niin-kalliita ostosalueita ovat esim. Via del Corso ja Piazza di Spagna. Vielä edullisempia liikkeitä löytyy Via Nazionalelta. Second hand -liikkeistä kiinnostuneen kannattaa poiketa Via del Governo Vecchiolle.

Ravintolat ja yöelämä

Kaupungilta löytyy valtava valikoima ravintoloita, pizzerioita, trattorioita, leipomoita ja gelaterioita, joissa voi nauttia perinteisistä italialaisita herkuista. Keskustasta löytyy myös paljon illanviettopaikkoja, kuten viinibaareja, pubeja, yökerhoja, klubeja ja elävää musiikkia.

Liikkuminen

Suomesta pääsee Roomaan kätevästi suorilla lennoilla. Rooman päälentokenttä on nimeltään Fiumicino (toiselta nimeltään Leonardo da Vinci). Leonardo Express-pikajunalla pääsee kätevästi Terminin asemalle Rooman keskustaan. Kaupungilla voi liikkua edullisesti linja-autolla, raitiovaunulla ja metrolla.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli