Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Italia / Milano, Italia

 

Milano on yksi Italian suosituimmista turistikaupungeista. Kaupunki sopii etenkin historiallisista kohteista sekä muodista kiinnostuneillee henkilöille. Milanosta on myös lyhyt matka junalla Venetsiaan.

Nähtävyydet

Milanon tunnetuin turistinähtävyys on kiistatta Duomo-kirkko. Euroopan kolmanneksi suurin kirkko on kuuluisa se historiallisen pitkästä rakennusprosessista. Pitkän rakennusprosessin ansiosta kirkossa yhdistyvät eri aikakausien arkkitehtuuriset pirteet goottilaisesta tyylistä rokokooseen. Castello Sforzesco ja sitä ympäröivä Sempionen puistoalue muodostavat monipuolisen turistikohteen museoineen sekä kauniine ympäristöineen. Kompleksiin kuuluvissa museoisa on esillä kaikkea esihistoriallisia esineistä viuluihin. Puiston suurin nähtävyys lienee Torre Blanca, joka on Mussolinin aikana rakennettu torni.

Tekemisten puolelta kannattaa tutustua Milanon vakuuttavaaan korkeakulttuuriin. Oopperatalo La Scala on siinä tapauksessaa ehdoton vaihtoehto. Lippujen saanti saattaa olla suosion takia joskus hankalaa, mutta aikainen lippu nappaa madon. Toinen kulttuuritietäjän kohde on tietenkin Leonardo da Vincin Viimeisen ehtoolliseen tutustuminen. Tätä kuuluisaa taideteosta pääsee katselemaan vain järjestetyn kaupunkikierroksen yhteydessä, mutta kohde on hintansa väärti.

Urheilutietoisen ehdoton ykköskohde on San Siro -stadioni. Tämä jalkapalloareena on sekä AC:n että Inter Milanin kotikenttä, jolla pelataan sekä Italian että Mestarien liigan otteluja.

Ostokset

Milanoa sanotaan muodin mekaksi, eikä suotta. Kaupunki on täynnä muotitietoisten ihmisten arvostamia liikkeitä ja tavarataloja. Parhaat apajat löytyvät Via Monte Napoleone -kadulta ja sen ympäristöstä, jota kutsutaan tuttavallisemmin Kultaiseksi Neliöksi. Jos Kultainen Neliö tuntuu liian kalliilta alueelta, kannattaa käydä huomattavasti edullisemmalla via Torinolla. Usean kadun alueelle ulottuva katettu ostoskeskus Galleria Vittorio Emanuele II sisältää suuren valikoiman kauppoja, kahviloita ja ravintoloita. Kompleksi on samalla myös yksi Milanon keskustan upeimmista maamerkeistä. Alueelta löytyy vaateketjujenn outlet-myymälöitä. Kaupungin keskustan ulkopuolisilta alueilta löytyy monia ostosalueita, joilta löytyy myös antiikkia ja taidetta.

Hotellit

Muihin suurkaupunkeihin verrattuna Milanosta on suhteellisen helppo löytää majoitus. Muotiviikot tuovat kaupunkiin normaalia enemmän kävijöitä, mutta muina aikoina vuodesta hotellien hinnat pysyvät kohtuullisissa lukemissa.

Järkevin vaihtoehto majoittua Milanon ydinkeskustassa lähellä Duomoa, sillä kaikki kohteet sijaitsevat siten kävelymatkan päässä. Toisaalta samasta syystä hotellien hinnat ja kaupungista tuleva melu voivat haitata majoitusta. Muillekin alueille voi mennä, mutta on syytä tarkistaa että metroasema sijaitsee kävelyetäisyyden päässä hotellista sillä Milanossa aika menee pitkälti Duomon ympäristössä. Poikkeuksen tekevät junalla kulkevat, sillä rautatieasema sijaitsee ydinkeskustan ulkopuolella.

Liikkuminen

Liikkuminen Milanossa hoituu helposti kävellen kohteesta toiseen, sillä ne sijaitsevat lähellä toisiaan. Pidemmillä matkoilla kannattaa turvautua metroon, joka kolmen metrolinjan avuin nopeuttaa liikkumista myös keskusta-alueella. Metroverkostoa täydentää raitiovaunulinjat, joiden käyttö soveltuu lyhyemmillekin matkoille. Muistathan kuitenkin, että vaikka metroon ja raitiovaunuun käyvät samat liput, et voi vaihtaa metrosta raitiovaunuun samalla lipulla. Taksien käyttämistä ei suositella, sillä ne lähes Suomen hinnoissa eikä niitä voi tilata lennosta vaan kyyti on tilattava menemällä tolpalle tai kysymällä hotellin tiskiltä.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli