Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus
Lontoo, Iso-Britannia

Home / Iso-Britannia / Lontoo, Iso-Britannia

 

Lontoo on Euroopan suurimpia kaupunkeja, finanssialan keskittymä sekä suosittu kaupunkilomakohde. Brittien monarkian pääkaupunki tunnetaan monista maamerkeistä ja pubeista. Lontoossa asuu yli 8 miljoonaa ihmistä

Nimeä Lontoo käytetään kuvaamaan Suur-Lontoon aluetta, johon kuuluu monia kaupunkeja. Tunnetuimmat alueet Lontoossa sijaitsevat kuitenkin Thames-joen varrella, Big Benin ja Westminsterin läheisyydessä.

Liikkuminen Lontoossa

Monet Lontoon maamerkeistä liittyvät liikkumismuotoihin. Lontoon Underground, metroverkosto on laaja, nopea ja kätevä tapa liikkua kaupungin sisällä. Monet kaupunkilaiset suosivatkin tätä liikkumismuotona yksityisautoilun sijaan. Kaksikerroksiset punaiset linja-autot ovat myös muodostuneet kaupungin maamerkiksi ja niillä kulkeminen on myös hyvin kätevää.

Lontoon taksi, niin sanottu musta taksi on maailman tunnetuimpia takseja. Vaikka ne ovatkin hinnakkaampia kuin joukkoliikenne, on niiden käyttö tietyissä tilanteissa järkevää. Lontoolaiset taksikuskit ovat ammattitaitonsa parhaimmistoa maailmassa, sillä mustaa taksia saa ajaa ainoastaan luvalla, jonka saaminen on erittäin hankalaa ja sisältää mm. 25 000 kadun ulkoaopettelemisen.

Lontoon nähtävyydet

Ehkä kiistatta Lontoon tunnetuin nähtävyys on kellotorni Big Ben. Tämä parlamenttirakennuksen päässä sijaitseva kello on yli 90 metriä korkea. Sen läheisyydessä, joen toisella puolella sijaitsee London Eye niminen maailmanpyörä. Öisin kauniisti valaistu turistinähtävyyss on hyvin suosittu ja maailman kolmanneksi korkein maailmanpyörä. Mikäli mielii nähdä Lontoon koko kauneuden, kannattaa ottaa kierros kaupungin yläilmoihin.

Punatakkisine vartijoineen tunnetuksi tullut Buckinghamin palatsi on brittäläisen monarkian keskus. Mahtavaan palatsiin ei valitettavasti pääse tutustumaan sisälle, mutta ulkoa voi ihmetellä mm. kuuluisaa vartijoiden vaihtoseremoniaa. Buckinghamin palatsilta on helppo poiketa Piccadilly Circukselle, joka on Lontoon eniten kuvattuja paikkoja. Tämän tienristeyksen on tehnyt tunnetuksi valotaulumainokset, vilkas liikenne sekä lähellä sijaitsevat ostoskadut. Täältä kannattaa myös etsiä ylijäämälippuja musikaaleihin ja teatteriesitykseen. Pienen kävelymatkan päässä Piccadilly Circuksesta on myös Trafalgar Square, kaunis aukio jonka laidalla sijaitsee mm. National Gallery.

Tower of London on yli tuhat vuotta vanha linna, joka on palvellut kansakuntaansa monin eri tavoin. Tällä hetkellä se kuitenkin tunnetaan brittien kruununjalokivien säilytyspaikkana. Aivan linnan vieressä sijaitsee myös mahtava Tower Bridge.

Lontoo on täynnä näkemisen ja kokemisen arvoisia paikkoja, eikä tekeminen varmasti lopu kesken. Edellä mainittujen kohteiden lisäksi kannattaa tutustua Abbey Roadiin, Chinatowniin, Sohoon ja Hyde Parkiin.

Ostokset Lontoossa

Lontoo tunnetaan myös hyvänä shoppailukaupunkina. Oxford Street on iso, isojen kauppaketjujen suosima katu. Kalliimman maun omaavien kannattaa käydä Haroldsissa, Lontoon yhdessä tunnetuimmassa tavaratalossa. Lontoosta löytyy myös Euroopan suurin ostoskeskus Westfield Stratford City, josta löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Muita käymisen arvoisia paikkoja ovat Portobello, Spitalfields, Brick Lane ja Camden Market.


LentohakuHotellihakuLento+hotelli