Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »

Home / Irlanti / Dublin, Irlanti / Tapahtumat ja festivaalit Dublinissa

 

Dubliniin matkaa suunnitellessa kannattaa miettiä ajankohtaa myös juhlapyhien kannalta. Jos matkaan mielii keväällä, on syytä muistaa yksi juhla yli muiden: Saint Patrick’s day. Päivä on uskonnollinen juhlapyhä, jota vietetään 17. maaliskuuta. Nykyisin aikanaan katolilainen juhla on muodostunut suorastaan irlantilaisuuden symboliksi ja Dublin verhoutuukin vihreään juhlan aikaan. Dublinissa 17.-20.3. kadut täyttyvät teatterista, musiikista ja kaikenlaisista ohjelmanumeroista. Suurimpia numeroita juhlan aikana Dublinissa on Saint Patrickin päivän paraati. Jos matkalta kaipaa erikoisempaa kokemusta, voi tämä olla juurikin se aika, kun Dubliniin kannattaa matkustaa. Toisaalta on hyvä muistaa, että lennot voi olla syytä varata ajoissa!

Teatterista kiinnostuneiden kannattaa ottaa suunta Dubliin syksyisin. Dublin Theatre Festival on Euroopan vanhimpia teatteri-festivaaleja. Festivaali on löytynyt World’s Festival Calendarista jo vuodesta 1957. Festivaaleilta löytyy esityksiä laidasta laitaan.

Jos matkaltaan haluaa perspektiiviä elokuvien maailmaan, kannattaa katsastaa Jameson International Film Festival Dublinissa. Festivaaleilla nähdään niin irlantilaista kuin muun maalaistakin elokuvatuotantoa. Ohjelmistossa on taidefilmejä, mutta myös main stream -elokuvia.

Tanssista kiinnostuneille on luvassa Dublinin toukokuussa tanssi festivaalit, jotka on järjestetty joka vuosi vuodesta 2002. Tai miksipä ei menisi tutkailemaan miltä näyttävät Dublinin nukke-festivaalit, The Dublin Puppet Festival, huhtikuun loppupuolella.

Ensimmäisenä mainittu Saint Patrick’s Day on Dublinin suurin festivaali ja juhla. Mutta näiden aikaisemmin mainittujen festivaalien lisäksi kiinnostuneet voivat tarkastaa esimerkiksi Dublinin kirja-festivaalit. Luvassa on yli kuusikymmentä irlantilaista kirjailijaa, runoilijaa ja journalistia kokoontuneena lukuisiin luku- ja julkistamistilaisuuksiin, väittelyihin ja työpajoihin.

Varaa lennot Dubliniin »
Varaa hotelli Dublinista »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli

 
 
 
 
Lentohakukoneet
FlyHi.fi
eTicket.fi
Logitravel.fi
Tripsta.fi
Supersaver.fi
Hotellihakukoneet
Hotels.com
Trivago.fi

Loma-asunnot
Interhome.fi
Lomarengas
Matkatoimistot
Matkapörssi.com
Apollomatkat
OK-Matkat
Alppimatkat.fi
KalevaTravel.fi
Matkapojat.fi
Ikaalisten Matkatoimisto
Lentoyhtiöt
airBaltic.com
AerLingus
Air Berlin
Lufthansa
SAS
Turkish Airlines
Matkavakuutukset
If Matkavakuutus
AIG Direct

Laivamatkat
Eckerö Line
St. Peters Line
Finnlines
Hotelliketjut
Radisson Blu
Glohotels.fi
BestWestern.fi
Hotellimaailma.fi
Iberostar.com
Melia International
Moevenpick-hotels.com
RIU.com