Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Irlanti / Dublin, Irlanti / Dublinin pubit

 

Irlantilaisuus ja pubit kulkevat käsi kädessä. Pubit Suomessa yhdistetään helposti ajatukseen itsensä humalaan juomisesta ja sekavasta karaokesta. Irlannissa kuitenkin pubit ovat perinteinen ystävien ja tuttujen tapaamispaikka. Pubiin voidaan mennä istumaan parille tuopille seurustelemaan ja vaihtamaan kuulumisia.

Monissa pubeissa soittaa live bändejä ja perinteistä irlantilaista musiikkia ei ole Dublinissa vaikea löytää. Pubeissa järjestetään myös pubi visoja, Pub quizeja. Tämä on myös hauska elämys. Urheiluhulluna kansana voi myös olla varma, että pubeista löytyy isot taulutelevisiot, joista seurataan innolla milloin mitäkin matsia. Tätä kattausta katsoessa on selvää, että pubit ovat tärkeä osa irlantilaisten elämää. Tunnelma on pubeissa usein rento ja ihmiset ovat hyvällä tuulella. Dublinissa tosin viikonloppuiltoina pubit saattavat tulla melkoisen täyteen, joten rentous kärsii aina hieman väen paljoudessa. Pubeissa on myös usein mahdollista tilata perinteistä irlantilaista ruokaa.

Dublinissa pubien hinnastot voivat vaihdella paitsi paikan myös kellon ajan mukaan. Temple Barin alue Dublinissa on täynnä pubeja ja kuppiloita. Alue on erityisesti turistien suosiossa, joten tämä näkyy myös hinnoissa. Monet keskeisillä paikoilla olevat pubit muuttavat hinnastot astetta kalliimmiksi tietyn kellon ajan jälkeen eli hinnastoissa voi näkyä kaksi hintaa samalle tuotteelle. Tuoppi olutta pitäisi kuitenkin irrota 4-6 eurolla, merkistä ja paikasta ja kellonajasta riippuen.

Yökerhoissa eräs seikka on hämmästyttänyt monia kerta toisensa jälkeen. Tietyn kellon ajan jälkeen naisten vessaan ilmestyy nainen, miesten vessaan mies, joka antaa vessan käyttäjille paperia heidän tullessaan pesemään käsiään. Usein myöskin saippuaa saa näiltä samoilta vessahenkilöiltä sekä tikkareita tai muita makeisia. Tietenkin he odottavat tästä pientä korvausta. Mitään hinnastoa palvelulle ei ole vaan jokainen antaa kolikoita taskustaan omantunnon mukaan.

Varaa lennot Dubliniin »
Varaa hotelli Dublinista »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli