Edullinen lentokenttäpysäköinti Helsinki-Vantaalla - Airparkki.fi »
Alk. 3 vrk 22€ ja viikko 29€ - Aivan kentän kupeessa - Maksuton terminaalikuljetus

Home / Irlanti / Dublin, Irlanti / Dublinin nähtävyydet

 

Dublinissa tärkeimpiä nähtävyyksiä ei ole turhan paljon. Nähtävyyksien nälkäiselle kaupungista varmasti riittää tekemistä pidemmällekin lomalle, mutta osa kaupungin viehättävyydestä on siinä, että kompaktin kaupungin tärkeimmät nähtävyydet kerkiää hyvin käydä läpi parissa päivässä.

Dublinissa on ehdottomasti käytävä katsomassa Dublinin linnaa. Dublin Castle löytyy Dame Streetiltä. Linna rakennettiin 1200-luvulla ja oli brittiläisen hallinnon tyyssija aina vuoteen 1922. Nykyisin linna on lähinnä Irlannin hallituksen käytössä, mutta avoinna turisteille. Linnan internet-sivuilla huomautetaan, että linna saattaa joskus olla lyhyellä varoitusajalla suljettu hallituksen käyttöä varten. Linnan sisältä löytyy myös Chester Beatty Library, joka on toisinaan mainittu yhdeksi Dublinin parhaista museoista. Museossa on esillä yli 20 000 manuskriptiä, harvinaista kirjaa, miniatyyri maalausta ja muita esineitä. Sisäänpääsy linnaan maksaa neljä ja puoli euroa aikuisilta, eläkeläisiltä ja opiskelijoilta kolme ja puoli euroa. Chester Beatty Libraryyn sisäänpääsy on ilmainen.

Dublinin Phoenix-puisto on kaunis, erityisesti kesällä. Puisto on pari kilometriä kaupungin keskustasta lännen suuntaan. Puisto kuuluu Euroopan suurimpiin puistoihin ja alueelta löytyy metsikköä, pelikenttiä ja vesialueita. Alue on kokonaisuudessaan yli seitsemän neliökilometriä ja siellä on yli 350 kasvilajia. Puistossa näkee myös useita lintulajeja ja kauriita. Alueelta löytyy myös Dublinin eläintarha, joka on Euroopan toiseksi vanhin.

Trinity College on Irlannin vanhin yliopisto. Yliopiston alue ja arkkitehtuuri on kaunista katseltavaa. Yliopisto on College Greenin alueella, Irlannin parlamenttia taloa vastapäätä. Alueella saa vapaasti kävellä itse kahdeksan ja kymmenen välillä. Alueelle voi myös ottaa opastetun kierroksen halutessaan. Trinity Collegen suurimpia vetonauloja kauniin arkkitehtuurin ja historian lisäksi on kuuluisa Book of Kells. Kirja on todella upeasti kuvitettu kelttiläisten munkkien 800-luvulla tekemä kirja. Kirja löytyy Trinity Collegen kirjastosta ja sisäänpääsy kirjaa katsomaan on kymmenen euroa.

Dubliniin mennessä on jokaisen matkalaisen maistettava Guinness-olutta. Tumma Guinness on yksi irlantilaisuuden symboleista, joka tunnetaan ympäri maailman. Eikä Guinness ole vain tuopista nautittava juoma vaan maistaa kannattaa myös Guinnes-muhennosta tai vaikkapa Guinness-kakkua. Netistä löytyy näiden tekemiseen myös hyviä ohjeita. Guinness Storehouse on siis aivan ehdoton nähtävyys jokaiselle Dublinin matkaajalle. Storehouse on entinen Guinness-tehdas, jossa on esillä erittäin havainnollinen näyttely Guinnessin valmistusprosessista. Näyttelyn päätteeksi noustaan hissillä rakennuksen ylimpään kerrokseen nauttimaan tuopillinen tummaa Guinnessa olutta. Tuoppi kuuluu pääsylipun hintaan eivätkä maisemat ylimmästä kerroksesta ole lainkaan huonot. Oluen kuohkeaan vaahtoon piirretään usein Irlannin symboli apila. Storehouse on auki viikon jokaisena päivänä puoli kymmenestä viiteen ja lippu maksaa aikuisille 15 euroa, opiskelijoille ja eläkeläisille 11 euroa. Lapsille lippu on vain 5 euroa.

Panimoiden makuun päästyä on syytä myös pyörähtää irlantilaisen viskin, Jamesonin vanhassa tislaamossa. Kierroksella pääsee tutustumaan viskin syntyprosessiin alkuun videon muodossa ja sitten opastetulla kierroksella. Kierroksen alussa oppaan kysyessä vapaaehtoisia, kannattaa käsi pistää rohkeasti pystyyn. Vapaaehtoiset pääsevät viskin maistatukseen, jossa vertaillaan eri viskien makuja. Mukaansa tästä hyvästä saa vielä nimellään varustetun diplomin. Jokainen kävijä saa toki kierroksen lopuksi vielä viski-drinkin eli Jamesonia joko ginger-alella, karpalomehulla tai raakana. Lipun hinta kierrokselle on 11 euroa.

Temple Barin läntiseltä puolelta löytyy Dublinin tärkein kirkko, Christ Church. Alkuperäinen kirkko rakennettiin 1030-luvulla, mutta puinen rakennus uudelleenrakennettiin kivestä 1170-luvulla. Kirkko on historiassaan kokenut kovia, ja vain harvat osat ovat aivan alkuperäisiä ja koskemattomia. Kirkkoon turisteja houkuttelee kirkon alta löytyvä krypta. Kryptasta löytyy myös muumioitunut kissa ja hiiri lasisessa näyttelykaapissa. Hiiri ja kissa jäivät jumiin kirkon urkuihin 1860-luvulla.

Dublinin toinen tärkeä kristillinen rakennus on Pyhän Patrickin katedraali. St Patrick’s Cathedral on Dublinin aikaisimpia kristillisiä rakennuksia. Rakennus on rakennettu noin 1200-luvulla. Katedraali on Irlannin suurin kirkko. Katedraali on auki kaikille vierailijoille pientä maksua vastaan, mutta vain rukoilemaan tuleville on oma kappeli varattuna. Katedraali on avoinna puoli seitsemästä ilta yhdeksään. Jos sattuu olemaan kaupungissa Joulun aikaan, kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan katedraalin kuoroa.

Varaa lennot Dubliniin »
Varaa hotelli Dublinista »


LentohakuHotellihakuLento+hotelli